Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Punct ochit, punct lovit!

chiar dacă nu a jucat strălucit, Oltchim s-a impus în fața nemțoaicelor de la Buxtehuder și a luat o opțiune importantă la calificare

Oltchim Râmnicu Vâlcea și-a propus un succes în prima etapă a grupelor Ligii Campionilor la handbal feminin și a reu șit să cucerească două puncte în meciul din Germania, în ciuda unei evoluții nu foarte fericite a elevelor lui Radu Voina. Chimistele au avut nevoie de minute bune pentru a intra în joc și pentru a prelua frâiele ostilităților. Chiar dacă au pornit cu șiansa a patra la calificarea în grupele principale, nemțoaicele s-au ținut scai de campioanele României și au condus în debut, dar nu la mai mult de două goluri diferență. Elevele lui Radu Voina au echilibrat treptat disputa, trecând la timonă în câteva minute (6-4, min. 9), grație repertoriului variat de „amenințări” marca Oana Chirilă. Interul dreapta și-a asumat responsabilitatea non-stop, colegele de la 9 m – Ozel și Jovanovici – s-au încălzit greu, iar nemțoaicele se vedeau în grafic la jumătatea primului act (7-7, min. 15). Paradele Talidei Tolnai și experiența superioară a campioanei României au făcut ca Oltchim să intre la pauză cu un avans de două goluri, 11-13 dar era clar că mai aveau mult de muncă pentru a cuceri punctele puse în joc. În debutul părții secunde a meciului, Buxtehuder revine excelent și egalează după doar 10 minute (15-15, min. 40). Mai mult decât atât, cu 12 minute înainte de final Oltchim se vedea condusă pe tabela de marcaj, scor 18-17. Ca și în finalul primei reprize, experiența dar și inspirația lui Voina, care a introdus-o în teren pe Patricia Vizitiu, au făcut diferența. Chimistele s-au apărat mai bine, au reu șit să fructifice șiansele avute pe contraatac și Oltchim s-a impus în final cu 24-20. Campioana României a trecut pe primul loc al clasamentului în Grupa D și are șianse mari să ajungă din nou în grupele principale ale Ligii Campionilor. În cealaltă partidă a grupei, Itxako a furnizat surpriza și s-a impus în deplasarea de la Dinamo Volgograd, simplificând ecuația accederii în faza următoare a competiției.

Duminică vin rusoaicele!

Duminică, Oltchim joacă în a doua etapă contra reprezentantei Rusiei, Dinamo Volgograd. Un succes, foarte probabil pentru oltence, are o dublă semnificație patru puncte și păstrarea primului loc al clasamentului dar și micșorarea multora dintre șiansele campioanei Rusiei de a ajunge în grupele principale. Adversara Oltchimului are în lot patru straniere, toate din Ucraina. Printre ele și fostul inter și mare speranță a Oltchimului, Anastasia Pidpalova. „Nasti” a evoluat puține minute în meciul contra lui Itxako și nu a reu șit să înscrie nici măcar un gol. Celelalte străine sunt: Viktoriya Borshchenko, Olena Iatsenko și Viktoriya Tymoshenkova, toate componente ale naționalei Ucrainei. Vedetele lui Dinamo sunt rusoaice și au în palmares cel puțin un titlu mondial sau european: Anna Kochetova, Olga Levina și Ekaterina Yatsenko. În cealaltă partidă a grupei, Itzxako este favorită clară contra nemțoaicelor de la Buxtehuder.

Grupa A:

Rezultatele primei etape:

Byassen Midtjylland 17-19

Thuringer Buducnost Podgorica 23-27

Clasament:

1. Buducnost Podgorica  1        1        0        0        27-23           2p

2. Midtjylland                  1        1        0        0        19-17           2

3. Byassen                      1        0        0        1        17-19           0

3. Thuringer                    1        0        0        1        23-27           0

Etapa viitoare:

Midtjylland Thuringer

Buducnost – Byassen

Grupa B:

Rezultatele primei etape:

Viborg Larvik 34-28

Podravka Koprivnika Krim Ljubljana 23-24

Clasament:

1. Viborg                        1        1        0        0        34-28           2

2. Krim                           1        1        0        0        24-23           2

3. Podravka                    1        0        0        1        23-2  Â Â Â Â Â Â Â Â Â  0

4. Larvik                         1        0        0        1        28-3  Â Â Â Â Â Â Â Â Â  0

Etapa viitoare:

Krim Viborg

Larvik – Podravka

Grupa C:

Rezultatele primei etape:

Metz Hypo Viena 30-21

Randers ETO Gyor 29-23

Clasament:

1. Metz                  1        1        0        0        30-21           2

2. Randers             1        1        0        0        29-23           2

3. ETO Gyor         1        0        0        1        23-29           0

4. Hypo Viena       1        0        0        1        21-30           0

Etapa viitoare:

Hypo Randers

ETO Gyor – Metz

Grupa D:

Rezultatele primei etape:

Buxtehuder Oltchim 20-24

Dinamo Volgograd Itxako Estella 25-27

Vlad Soare