Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Handbal feminin, Liga Naţională: HCM termină cu un succes mare

• elevele lui Ştefan au spulberat Clujul în deplasare şi rămân pe locul 8 al clasamentului final

Handbalistele de la HCM Râmnicu Vâlcea au jucat ultima etapă a acestui sezon competiţional în deplasare, cu Universitatea Cluj-Napoca, formaţie care ne pusese destule probleme în turul de la Râmnciu Vâlcea. Pentru a rămâne pe locul 8 al ierarhiei finale, obiectivul propus pentru acest sezon, elevele lui Constantin Ştefan aveau nevoie să nu piardă, în caz contrar sperând ca Zalăul să nu se impună pe propriul teren contra Coronei Braşov.

Le-au dat cu sala-n cap

Deşi specialiştii se aşteptau la un scor strâns şi la 60 de minute echilibrate, vâlcencele au făcut o primă repriză de senzaţie. Doar în primele două minute s-a menţinut egalitatea după care trupa lui Ştefan a pus gol după gol şi a intrat la pauză cu un avantaj care nu lăsa loc de interpretări, 11-21. Şi în partea a doua a meciului HCM a ţinut ritmul ridicat şi a continuat să nu le dea şanse adversarelor. Diferenţa s-a mărit treptat şi tabela de marcaj a studentelor a îngheţat la scorul de 20-39. A fost, probabil, una dintre cele mai bune partide făcute de elevele lui Ştefan în acest sezon competiţional. HCM termină sezonul pe locul 8, în obiectiv, dar pentru campionatul viitor îşi va propune, cel mai probabil, accederea în cupele europene. Este posibil chiar şi acum, dacă vâlcencele se impun în primul tur al Cupei României, la Brăila şi apoi au şansa să nu joace în turul secund contra CSM-ului din Bucureşti, a HCM-ului din Baia Mare sau a Coronei din Braşov.

Încep negocierile cu jucătoarele

Pentru conducerea de la HCM Râmnicu Vâlcea va urma o perioadă agitată, imediat după prtida de cupă cu Dunărea. Marea majoritate a handbalistelor sunt la final e contract şi cu o parte dintre ele se vor purta negocieri de prelungire. Cum obiectivul pentru sezonul 2016-2017 o să fie participarea în cupele europene, la HCM se doreşte aducerea câtorva jucătoare de valoare care să dea un plus lotului. Echipa vâlceană vrea să profite de problemele financiare mari care sunt la HCM Baia Mare şi Dunărea Brăila şi să devină o forţă a handbalului feminin românesc, alături de echipe ca CSM Bucureşti, Corona Braşov sau HCM Roman.

Titlul rămâne la Bucureşti, Sebeşul şi Rapidul retrogradează

Altfel, titlul naţional rămâne şi în acest sezon în vitrina formaţiei bucureştene CSM care a rămas pe primul loc al clasamentului, chiar dacă a pierdut singurul meci al campionatului, 28-30 la Baia Mare. În eşalonul inferior ajung HC Alba Sebeş şi Rapid Bucureşti, în timp ce Măgura Cisnădie şi Unirea Slobozia vor disputa un baraj de supravieţuire, împotriva echipelor clasate pe locurile 2-3 în Divizia A.

Rezultatele ultimei etape:
U Cluj – HCM Rm. Vâlcea 20-39
HC Zalău – Corona Braşov 21-29
Dunărea Brăila – HCM Roman 21-15
Rapid Bucureşti – SCM Craiova 29-32
Alba Sebeş – CSM Ploieşti 20-36
Măgura Cisnădie – Unirea Slobozia 35-28
HCM Baia Mare – CSM Bucureşti 30-28

Clasament final:
1. CSM Bucureşti 26 75
2. HCM Baia Mare 26 72
3. Corona Braşov 26 53
4. Dunărea Brăila 26 52
5. HCM Roman 26 47
6. CSM Ploieşti 26 43
7. SCM Craiova 26 41
8. HCM Rm. Vâlcea 26 40
9. HC Zalău 26 35
10. U Cluj 26 25
11. Unirea Slobozia 26 17
12. Măgura Cisnădie 26 16
13. Rapid Bucureşti 26 16
14. Alba Sebeş 26 4