Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Elevele lui Muşi merg în play-out!

Handbalistele de la HCM Râmnicu Vâlcea au jucat în penultima rundă a sezonului regulat pe propriul teren, în compania brăilencelor de la Dunărea şi aveau mare nevoie de un succes care le menţinea cu şanse mari în lupta pentru play-off. De partea cealaltă, oaspetele îşi jucau şi ele ultima şansă, având în vedere că în etapa de final se deplasează la Bucureşti pentru meciul cu CSM şi nu puteau spera la mare lucru. Vâlcencele au pornit cele 60 de minute decise să rezolve rapid problema celor trei puncte puse în joc, s-au apărat bine şi au atacat eficient. În minutul 6 era 3-1 pentru HCM. Din acel moment, însă, elevele lui Muşi parcă au uitat tot ce repetaseră la antrenament, Brăila a egalat, apoi a preluat conducerea pe tabela de marcaj şi după un sfert de oră a început să se distanţeze. La pauză erau deja trei goluri, 9-12 după ce Dunărea punctase şi în ultima secundă. Puţinii spectatori prezenţi în tribunele sălii polivalente Traian au sperat într-o revenire a favoritelor dar tot Dunărea a fost prima vioară a meciului. Brăilencele au continuat să-şi mărească avantajul şi cu un sfert de oră înainte de final aveau şase goluri diferenţă, 21-15. Din acel moment elevele Alexandrinei Soare au mai slăbit din turaţia motoarelor şi HCM a început cursa de urmărire. Era prea târziu, din păcate şi tot ce au mai putut face a fost să micşoreze handicapul final la un singur gol, 23-24. După acest rezultat echipa noastră va mai juca un meci în sezonul regulat, în deplasare cu HC Zalău apoi va începe drumul în turneul de play-out, acolo unde trebuie să evite retrogradarea. Din păcate se va merge doar cu punctele luate în faţa celorlalte echipe care participă la acest turneu şi începem de pe locul 3 al clasamentului, cu destule emoţii! Iată cum va arăta clasamentul de play-out: 1. CSM Unirea Slobozia 18 puncte, 2. CSM Cetate Deva 17 puncte (9 jocuri), 3. HCM Rm. Vâlcea 16 puncte, 4. „U” Alexandrion Cluj 16 puncte, 5. CSU Neptun Constanța 16 puncte, 6. Mureșul Tg. Mureș 0 puncte. Mureșul Tg. Mureș-CSM Cetate Deva se dispută în ultima etapă.

Explicaţiile lui Muşi

Tehnicianul principal al HCM-ului, Dumitru Muşi, a recunoscut că elevele sale au făcut contra Dunării Brăila una dintre partidele cele mai slabe ale campionatului. „A fost un meci slab de la un capăt la celălalt, nu trebuie să ascundem adevărul. Fetele nu au făcut faţă presiunii unui joc decisiv. Vă dau numai un exemplu, la antrenamente am exersat aruncările sus, azi am dat de multe ori la semiînălţime sau jos. Brăila nu ne-a surprins cu nimic, dar replica noastră a fost lipsită de conţinut şi eficienţă. Şansele la play-off s-au redus drastic, dacă am fi câştigat cu Brăila, mai aveam o şansă, dar era greu să câştigăm la Zalău. Mă aşteptam la o altă atitudine a lor, una mai pozitivă şi mai constructivă. Mă aşteptam ca şi poarta să fie mai receptivă, a fost exact ce am vizionat şi pregătit”. Tehnicianul de la Constanţa a evitat să spună dacă îşi mai doreşte continuarea colabărării cu HCM Râmnicu Vâlcea. „E devreme să vorbim despre asta, trebuie să îmi duc la capăt contractul, să ne salvăm de la retrogradare apoi vom mai vedea ce vom face.”

De partea cealaltă, antrenorul oaspetelor, Alexandrina Soare, se bucură că nu mai depinde de jocul rezultatelor pentru accecederea în play-off: „Este un succes pe care-l dorea mult. Acum suntem siguri că mergem în play-off. Normal că dacă pierdeam aveam mari emoţii la meciul dintre HC Zalău şi HCM Râmnicu Vâlcea. Noi trecem printr-un campionat în care am avut probleme financiare dar am reuşit să ne revenim şi să ne îndeplinim obiectivul.”