Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Azi am meritat victoria 100%”

Claudiu Niculescu a fost impresionat de atmosfera creată de vâlceni

Claudiu Niculescu s-a bucurat după succesul la limită cu FC Universitatea şi a declarat la final că victoria este una meritată. „Ştiţi, după meciul şi victoria cu CS Mioveni am recunoscut că nu am câştigat meritat. După disputa de la Bistriţa am spus că rezultatul de egalitate a fost echitabil chiar dacă noi am ratat câteva ocazii foarte mari. Acum pot spune fără să greşesc că victoria CSM-ul este absolut meritată. Am dominat jocul cu autoritate, am ratat ocazii mari. Dacă deschideam scorul în prima repriză cred că ne era şi mai uşor. Ţin să-i felicit pe toţi băieţii, şi pe cei care au jucat, şi pe cei care au stat pe banca de rezervă, şi pe cei care nu au prins lotul şi au stat în tribună. Fiecare dintre ei a muncit pentru acest succes. De asemenea, în numele lor le mulţumesc oamenilor din tribune pentru modul în care ne-au încurajat, au fost fenomenali”. „Lunetistul” se gândeşte deja la meciul din etapa viitoare, de la Reşiţa şi speră într-un nou rezultat pozitiv: „Mergem la victorie la Reşiţa, jucăm împotriva unei alte echipe care are ca obiectiv accederea în play-off. Ar fi excelent să ne întoarcem cu toate cele trei puncte dar nici un rezultat de egalitate nu ar fi rău. Sper să-l avem în teren şi pe Ciprian Tănasă, sper să fie ultima dată când spun acest lucru. Tase este un atacant experimentat de care avem mare nevoie în acest final de sezon regulat şi în play-off. Accidentarea lui a fost mai gravă decât credeam iniţial dar măcar pe banca de rezervă sper să-l avem sâmbătă”. Claudiu Niculescu mărturiseşte că nu se uită deocamdată pe clasamentul de play-off: „Nu are rost, aţi văzut până acum se făceau calcule cu FC Universitatea, acum ei au căzut pe 8 şi a intrat Olimpia Satu Mare. De la locul patru în jos oricine poate intra, oricine poate ieşi. Peste o lună facem şi astfel de calcule. Noi trebuie să ne vedem de joc, să luăm cât mai multe puncte şi să ne sporim şansele de promovare”. Antrenorul principal din Zăvoi nu ştie nici care va fi situaţia celeilalte echipe din Bănie, CS Universitatea: „Nu ştiu dacă vor avea drept de promovare, noi îi vedem pe locul doi, îi luăm din calcul. Acum nu sunt ipocrit, normal că mi-ar plăcea ca CSU să nu aibă dreptul să ajungă în Liga I, misiunea noastră ar mai uşoară”.

Bon laudă Vâlcea

Tehnicianul principal al echipei FC Universitatea, Dragoş Bon, a declarat la finalul meciului din Zăvoi că victoria vâlcenilor este meritată: „Noi am încercat să facem tot posibilul pentru a scoate un rezultat bun. Ne-a fost greu, însă, să jucăm aproape o repriză în inferioritate numerică mai ales că nu am făcut aşa cum trebuia pregătirea de iarnă. Victoria CSM-ului este meritată. Noi i-am învins în tur, ne vom întâlni şi în play-off, atunci când partidele vor fi decisive. Chiar dacă acum nu mai suntem între primele şase echipe ale clasamentului, sunt sigur că nu vom avea probleme să ne calificăm la turneul de promovare în Liga I.” Bon a mai spus că nu a fost informat de posibilitatea ca Eugen Trică să fie numit în funcţia de antrenor principal al lui FCU: „Nu ştiu nimic, poate conducerea clubului să ştie. Eu îmi vor face datoria cât timp voi rămâne ca antrenor principal. Atmosfera de la echipă este una foarte bună. E greu, însă, să nu ai stadionul tău, terenul tău de antrenament, vestiarul tău. E greu să nu ai casa ta, păcat că primarul de la Craiova ne-a pus beţe în roate”.

Duel interesant al galeriilor

În timpul meciului dintre CS Municipal şi FC Universitatea Craiova interesant a fost şi duelul galeriilor. Gruparea din Zăvoi a beneficiat, ca de obicei, de sprijinul băieţilor de la „Brigada Noastră” dar au fost momente multe în care toţi cei 4000 de spectatori au scandat la unison „Vâlcea, Vâlcea”. De partea cealaltă, aproximativ 150 de craioveni au făcut deplasarea la Râmnicu Vâlcea şi au continuat războiul cu Adrian Mititelu şi primarul din Bănie, Lia Olguţa Vasilescu. „Ţărane, vinde echipa!”, „Lia Olguţa, ne…” au fost fost scandările preferate ale „juveţilor” care în repriza a doua au afişat zeci de cartoane pe catre scria „Pleacă!”. A fost şi un moment în care cele două galerii au fraternizat şi au scandat la unison „România!” şi „Afară cu ungurii din ţară”, crainicul stadionului ameninţând că jocul poate fi oprit dacă scandările persistă.

CSM urcă pe 4 în play-off

După etapa de sâmbătă a eşalonului inferior, FC Universitatea Craiova a părăsit prima jumătate a clasamentului, în top şase intrând Olimpia Satu Mare, grupare care a învins la Motru pe Minerul. Un alt meci extrem de important s-a disputat la Slatina, acolo unde FC Olt a dispus cu 1-0 de FCM Târgu Mureş, rezultat după care are şanse mari de a prinde un loc în play-off. Altfel, Gloria Bistriţa continuă pasa proastă în care a intrat, fosta echipă a lui „Tata Jean” cedând întâlnirea de la Mioveni şi bifând a cincea partidă în care nu a marcat nici măcar un gol. În ceea ce priveşte clasamentul decisiv pentru promovarea în primul eşalon, CSM a urcat pe locul 4, cu nouă puncte mai puţin decât lidera FCM Târgu Mureş şi cu patru faţă de următoarele două clasate, Gloria Bistriţa şi CS Universitatea. Important este faptul că elevii lui Claudiu Niculescu mai au de disputat patru meciuri decisive în timp ce craiovenii mai au doar unul, mureşenii două şi bistriţenii trei. Metalul Reşiţa şi Olimpia Satu Mare sunt echipele care la prima vedere nu par a avea şanse reale de a promova în primul eşalon.

Clasament play-off

1. FCM Tg. Mureş           8 17(+2)
2. Gloria Bistriţa            7 12(0)
3. CS Universitatea       9 12(-3)
4. CS Municipal             6 8(-1)
5. Olimpia Satu Mare     8 8(+1)
6. Metalul Reşiţa           8 5(-4)

Mai sunt de jucat:

Metalul Reşiţa – CS Municipal
CS Municipal – FCM Târgu Mureş
Metalul Reşiţa – Gloria Bistriţa
Olimpia Satu Mare – CS Municipal
Gloria Bistriţa – FCM Tg. MUreş
CS Municipal – CS Universitatea
Olimpia Satu Mare – Gloria Bistriţa

Clasament play-out

1. FC Olt 7 14(+2)
2. CS Mioveni 9 14(-1)
3. FC Universitatea 8 12(+2)
4. FC Bihor 8 11(-1)
5. UTA Arad 7 8(-1)
6. Minerul Motru 7 3(-9)

Mai sunt de jucat

FC Universitatea – CS Mioveni
UTA Arad – Minerul Motru
FC Universitatea – UTA Arad
Minerul Motru – FC Olt
FC Bihor – Minerul Motru
UTA Arad – FC Olt
FC Olt – FC Bihor