Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Sarmale de post cu ciuperci

Ce vă trebuie? o căpăţână de varză murată, 500 g ciuperci champignion, 200 g orez, un morcov, 3 cepe mari, 3 linguri pastă de tomate, 3 linguri de făină albă, sare şi piper după gust, ulei pentru călit.

Cum se prepară? Varza murată se pune la desărat în apă, cu câteva ore înainte de a face sărmăluţele.

Ciupercile se curăţă de coajă, se spală şi se taie bucăţele. Ceapa se curăţă se taie şi se pune la călit în ulei. Când devine sticloasă se adaugă peste ea morcovul dat prin răzătoarea mică şi se mai călesc împreună 2-3 minute. Apoi se adaugă ciupercile şi se lasă până scade parţial apa lăsată de ele. Se adaugă şi orezul şi se călesc împreună pentru 10 minute. Spre final se adaugă şi pasta de tomate şi se mai lasă 5 minute pe foc.

Când compoziţia este gata se pune într-un vas, se adaugă făină (pentru a se lega) şi sarea şi piperul.

Varza se scoate de pe cotor, şi din fiecare frunză de varză se foloseşte doar partea care nu are nervura groasă. Se fac sărmăluţele. Părţile de varză nefolosite, se toacă şi jumătate din cantitate se pune pe fundul oalei în care fierbem sarmalele, apoi se pun sarmalele şi peste ele se pune restul de varză tocată. Se acoperă cu apă şi se pun la fiert.

Spre final, când sarmalele sunt aproape fierte, se adaugă şi 2 linguri pastă de tomate.

Poftă bună!