Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Budincă de carne tocată şi varză murată

Ce vă trebuie? 1 kg varză murată, 500 g carne tocată, 5 ouă, 500 ml lapte, 100 g caşcaval afumat feliat, 2 cepe, 3 linguri pesmet, sare, piper, măghiran.
Cum se prepară? Varza murată se ţine în apă, se stoarce bine şi se toacă cât mai fin. Se pune într-un vas, se adaugă carnea, ceapa dată pe răzătoarea mare, ouăle bătute şi se omogenizează compoziţia. Se pun laptele, pesmetul, se condimentează cu piper, măghiran şi sare, după gust.
Se toarnă compoziţia într-un vas termorezistent uns cu unt şi tapetat cu pesmet şi se introduce în cuptorul preîncălzit la 180° C pentru 45 de minute. Se scoate vasul din cuptor, se acoperă cu felii de caşcaval afumat şi se mai coace pentru următoarele 10-15 minute.

Poftă bună!