Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto puterea.ro

VICTOR PONTA: E un gen de şmecherie de Transalpina

foto puterea.ro

UPDATE: VICTOR PONTA NU VA FI URMĂRIT PENAL. Votul pentru încuviinţarea urmăririi penale a premierului Victor Ponta s-a încheiat. Votul a fost secret, cu bile. După ce Comisia de numărare a contabilizat voturile, a rezultat că au votat 231 au votat împotriva cererii DNA, 120 pentru cererea DNA. Deputaţii au respins astfel cererea formulată vineri de procurorii DNA, care îl acuză pe Ponta de conflict de interese.

Agitaţie mare la Camera Deputaţilor, acolo unde se pregăteşte votul pentru cererea procurorilor DNA prin care solicită începerea urmăririi penale a premierului Victor Ponta, care este acuzat de 17 infracţiuni de fals sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani. De asemenea, DNA l-a acuzat pe Victor Ponta şi de conflict de interese. Procurorii acuză că numirea în funcţia de ministru a lui Dan Şova s-a făcut ca urmare a faptului că Ponta a beneficiat de foloase de la acesta, printre care şi un autoturism Mitsubishi.

„Trebuie să decideţi astăzi dacă o altă putere din stat poate să cenzureze sau să tragă la răspundere o altă putere din stat. Un guvern al României este învestit şi demis prin proceduri constituţionale. Se ajunge la Putere în urma votului popular, a alegerilor sau prin moţiune de cenzură. Eu am devenit premier în urma unei moţiuni de cenzură împotriva lui Mihai Răzvan Ungureanu, nu printr-un dosar penal făcut lui MRU. Trebuie să decideţi astăzi dacă păstrăm acest sistem sau dacă permitem ca un guvern să fie demis printr-un act al unui reprezentant al altei puteri, mă refer aici la procurorul de caz.

Fac către dvs. un ultim apel, în urma deciziei Curţii Constituţionale, făcută la solicitarea PNL. Astăzi trebuie să adoptaţi o hotărâre. Vă rog să adoptaţi o hotărâre. E un gen de şmecherie, gen Transalpina”, s-a adresat premierul Victor Ponta colegilor săi din camera Deputaţilor.