Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Vasile Bleotu vrea performanţă la PSD Drăgăşani

SPERANŢE. Preşedintele social-democraţilor drăgăşeneni se pregăteşte încă de pe acum pentru lupta electorală de la alegerile locale din anul 2012. El a început deja să-şi pregătească oameni în fiecare localitate din Colegiul Uninominal Drăgăşani, oameni care să se lupte cu şanse mari pentru fotoliul de primar.

Mai sunt doi ani până la alegerile locale şi, cu toate acestea, mulţi dintre politicienii autohtoni au început să-şi facă calcule şi planuri. Este şi cazul deputatului pesedist Vasile Bleotu, care, la sfârşitul fiecărei săptămâni, bate-n lung şi-n lat Colegiul Uninominal Drăgăşani pentru a lua contact cu cei ce l-au trimis în Parlamentul României şi pentru a întări organizaţiile locale de partid. El are aşteptări mari, ca şi până acum de altfel, deoarece nu mai este o noutate pentru nimeni că Vasile Bleotu este poate cel mai performant preşedinte de organizaţie locală din judeţul Vâlcea, obţinând de-a lungul timpului rezultate remarcabile ce au propulsat organizaţia pe care o conduce printre primele pe ţară. În altă ordine de idei, preşedintele PSD Drăgăşani pregăteşte încă de pe acum candidaţii pentru ocuparea posturilor de primari în fiecare localitate în parte, localităţi ce fac parte din Colegiul Uninominal Drăgăşani. Una dintre comunele ce se bucură de o atenţie aparte a deputatului Vasile Bleotu este Olanu, unde parlamentarul are ambiţia de a promova un italian în fruntea primăriei. „Am fost la sfârşitul săptămânii trecute unde am pus la punct organizaţia de seniori şi am avut o discuţie cu toţi membri de partid, deoarece vreau ca Giuseppe Tagliente să fie primul primar italian din România. Acesta este membru vechi de-al nostru şi este un om pe care te poţi baza şi care poate face din comuna Olanu să fie una prosperă” – ne-a declarat liderul pesediştilor din Drăgăşani, Vasile Bleotu.

Mai mult decât atât, deputatul Colegiului Drăgăşani are în atenţie şi problemele din localitatea Ioneşti. Acolo proiectul pentru aducţiune cu gaze stă în stand-by de câteva luni din cauza ministrului Finanţelor, Adriean Videanu, care a amânat licitaţia pentru atribuirea contractului, în ciuda faptului că studiul de fezabilitate este terminat. Pentru a se rezolva problema Vasile Bleotu intenţionează să-l contacteze zilele viitoare pe ministrul Videanu pentru a da, cât mai repede, drumul la licitaţie. „Sunt în temă cu absolut toate proiectele ce se derulează sau ce urmează a fi demarate în localităţile din Colegiul Drăgăşani şi vreau să-i ajut pe primari acolo unde nu se descurcă. Fac acest lucru din respect pentru cei care m-au votat, dar şi pentru că îmi doresc ca judeţul Vâlcea să se dezvolte din toate punctele de vedere” – ne-a mai spus deputatul drăgăşenean Vasile Bleotu.

Iniţiativă legislativă

Deşi oficial se află în vacanţă parlamentară, totuşi deputatul de Drăgăşani, Vasile Bleotu, lucrează neîncetat la un proiect legislativ la care ţine foarte mult. El vrea să le propună colegilor săi să promoveze o lege prin care primii 20 de absolvenţi ai facultăţilor de stat să fie repartizaţi în posturi de specialitate din cadrul instituţiilor publice. Vasile Bleotu s-a arătat mâhnit de faptul că tinerii care termină o facultate de stat cu medii mari sunt nevoiţi să plece peste hotare pentru a-şi câştiga traiul, iar ministerele şi primăriile sunt pline de oameni incompetenţi. „Avem foarte multe somităţi printre studenţi şi odată ce termină facultatea nu-i angajează nimeni. Vreau să propun o lege prin care să fie ca pe timpuri, când tinerii elitişti ieşeau de pe băncile şcolii şi erau angajaţi pe posturi specializate. Eu vreau să propun ca nu toţi, ci măcar 15-20 de absolvenţi să fie repartizaţi în funcţii în instituţiile publice pentru că este păcat de ei. Din păcate, la ora actuală, în ministere, dar şi în alte instituţii ale statului sunt multe nulităţi” – a conchis deputatul Vasile Bleotu.

RAUL POP