Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Vanghelie, Geoană şi Şova, OUT din PSD

Şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, care ar fi trebuit să fie una de reflexie după pierderea prezidenţialelor, se anunţa a fi una cu scântei, iar pesediştii nu au dezamăgit la acest capitol. După mai bine de 6 ore de discuţii, Încă şeful PSD; Victor Ponta a ieşit şi a anunţat că s-a votat excluderea din partid a lui Mircea Geoană, Dan Şova şi Marian Vanghelie.

Vanghelie, mai slobod la gură, a spus că a fost o execuţie şi că Dragnea şi Ponta o cocea de o săptămână. Ion Iliescu şi Cătălin Ivan au fost singurii care au votat împotriva excluderii celor trei.

„Eu, în continuare, vreau să fac un apel către toţi colegii noştri şi cei care sunt aici să trecem peste acest moment delicat, toată lumea e nervoasă, toată lumea e înfierbântată. A fost o discuţie lungă, utilă, cu privire la stabilirea unui calendar. În finalul întâlnirii, Ponta a făcut propunerea de excluderi pentru un număr de colegi, inclusiv pentru mine, dar, după o discuţie lungă şi contradictorie, opinia generală a fost cea legată de suspendarea acestor trei colegi ai noştri până la Congres. Nu vreau să fac comentarii la cald pentru că mai rău punem ulei pe foc”, a declarat Mircea Geoană, la ieşirea de la şedinţa PSD, după mai bine de 6 ore de discuţii.

„Am ieşit din sală pentru că mi-a fost greaţă! O chestie foarte amestecată, foarte complicată şi foarte penibilă. Nu a fost nimic, a fost o execuţie, cu motivaţia că am dat declaraţii, că sunt pe lângă Mircea Geoană, că Şova e în greţuri cu domnul Dragnea. Nişte prostii”, a spus Vanghelie.

„Îmi iau un timp de reflexie să-mi dau seama de ce s-a luat această decizie. Argumentele sunt că am încălcat un principiu de bază, acela al unităţii partidului. Îmi asum greşeala făcută, este o decizie corectă a partidului. Nu mă alătur altui partid”, a declarat Dan Şova.