Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Valentin Iliescu, în campanie electorală la şedinţa CJ Vâlcea

• Ministrul secretar de stat în relaţia cu Parlamentul a fost luat la rost de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, care l-a acuzat că dezinformează populaţia prin intermediul televiziunii pe care o deţine în judeţ. De asemenea, Ion Cîlea a profitat de ocazie şi l-a pus la încercare pe Valentin Iliescu, cerându-i să intervină pentru rezolvarea problemelor Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Zilele viitoare va vedea însă dacă vizita propagandistă a ministrului pedelist va avea şi un efect pozitiv totuşi.  

La ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Vâlcea, conducerea instituţiei şi aleşii judeţeni au avut un şoc când au văzut că în sală apare nimeni altul decât ministrul secretar de stat în relaţia cu Parlamentul, Valentin Iliescu. Deşi uimiţi, consilierii i-au făcut un loc la prezidiu, acesta avându-i vecini chiar pe colegii săi din PDL, duşmani declaraţi ai lui însă, Romulus Bulacu şi Iuliana Moise. Nimeni nu s-a îndoit totuşi că prezenţa ministrului este pură campanie electorală, în condiţiile în care se pregăteşte să-şi anunţe candidatura pentru postul de deputat în Colegiul Uninominal Drăgăşani. Revenind, şeful judeţului l-a interpelat pe Valentin Iliescu, cerându-i ajutorul pentru a rezolva problemele financiare ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, instituţia spitalicească fiind singura din ţară care nu a încheiat încă un contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNSAS). „E dezastruoasă situaţia spitalului, Valentin Iliescu ne-ar putea ajuta. Am solicitat o negociere pentru că este cu totul şi cu totul anormal ca serviciile medicale să nu fie decontate. Acolo poate să vină oricine, fără resurse nu se poate conduce. Vor un contract  de 52 de miliarde faţă de 62 de miliarde cât era iniţial. Păi vă daţi seama ce se întâmplă? Închidem spitalul! Cine poate să conducă acest spital?” – a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea.

Cunoscut ca un politician pe care-l ia gura pe dinainte, promiţând doar şi nefăcând nimic în rest, Valentin Iliescu şi-a luat şi de data aceasta angajamentul că va interveni pentru ca Spitalul Judeţean Vâlcea să iasă din impasul financiar. Cât de adevărate sunt vorbele sale vom vedea probabil în zilele care urmează. „Eu vă asigur că problema sănătăţii va fi dezbătută, iar săptămâna viitoare am disponibilitatea să purtăm o discuţie atât la cabinetul premierului, cât şi la CNAS, fiind convins că o asemenea problemă nu poate fi amânată. Veţi avea în mine cel mai mare sprijin” – a spus ministrul secretar de stat Valentin Iliescu.

Acuzaţiile lui Dumitru Persu

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Dumitru Persu, nu s-a putut abţine să nu-i ia peste picior pe pedelişti, observând că aceştia nu ştiu decât să critice şi să combată, dar niciodată nu vin cu soluţii concrete pentru rezolvarea problemelor spitalului şi, cu atât mai mult, nu intervin pe lângă colegii lor de la Guvern să aloce mai mulţi bani celei mai importante unităţi spitaliceşti din judeţ. „La judeţe se repartizează banii după merite, pentru că altfel nu înţeleg de ce pentru judeţul Vâlcea s-au redus aproape 400 de paturi în spitale, iar în alte locuri se suplimentează. Favorurile astea se fac pe criterii de rudenie şi vă dau exemplul Aradului, unde s-au suplimentat paturile probabil pentru că primarul este finul nu ştiu cui.  La ora actuală, noi nu am încheiat contractul de prestări servicii cu CAS pentru că SJU înregistrează restanţe de aproape 300 de miliarde de lei pentru plata serviciilor prestate, din care 23 de miliarde sunt sume prevăzute în contract. Preşedintele Cîlea a fost la minister, se va face o  renegociere a acestui contract la CNAS. Sănătatea din Vâlcea este pusă în pericol la propriu din cauza acestui lucru” – a spus Dumitru Persu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

 CLAUDIA STANCIU