Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VAI şi-a bătut joc de vâlceni

TUPEU. După ce şi-a luat angajamentul, nesilit de nimeni, de a interveni la CNAS pentru ca Spitalul Judeţean Vâlcea să iasă din impasul financiar, pedelistul Valentin Iliescu nici măcar nu s-a prezentat la negocieri. VAI dovedeşte încă o dată că nu este decât un politician demagog, care pentru un vot e în stare să „calce pe cadavre”.  

 Nu mai departe de săptămâna trecută, ministrul secretar de stat în relaţia cu Parlamentul, Valentin Iliescu – zis şi VAI, s-a prezentat la şedinţa Consiliului Judeţean Vâlcea, nefiind invitat sau chemat de nimeni, şi a început să promită marea cu sarea. Aflat într-o campanie electorală timpurie, el l-a „periat” bine pe şeful judeţului Ion Cîlea, spunând că-l va susţine necondiţionat în încercarea sa de a obţine mai multe fonduri de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Mai mult, Valentin Iliescu şi-a luat angajamentul că va interveni pentru ca Spitalul Judeţean Vâlcea să iasă din impasul financiar. „Eu vă asigur că problema sănătăţii va fi dezbătută, iar săptămâna viitoare (săptămâna aceasta – n.r) am disponibilitatea să purtăm o discuţie atât la cabinetul premierului, cât şi la CNAS, fiind convins că o asemenea problemă nu poate fi amânată. Veţi avea în mine cel mai mare sprijin” – susţinea atunci ministrul secretar de stat Valentin Iliescu. Vorbe-n vânt doar! Asta pentru că pedelistul şi-a uitat promisiunile şi nici nu s-a sinchisit să apară la discuţiile pe care le-a avut preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, miercuri, 8 februarie a.c., la CNAS. Astfel, VAI dovedeşte încă o dată că nu este decât un politician demagog, care pentru un vot e în stare să „calce pe cadavre”. Nu degeaba el a fost alungat din Organizaţia Judeţeană a PDL Giurgiu, democrat – liberalii de acolo fiind sătui de minciunile şi atacurile lui suburbane. Nici pediştii din Vâlcea nu-l agreează prea mult pe Iliescu, aceştia iniţial refuzându-i intrarea în organizaţie, pentru ca mai apoi să-l critice dur şi să-l marginalizeze.

 „Valentin Iliescu a venit la Vâlcea doar pentru voturi şi pentru putere, nu să ajute” – Ion Cîlea

 Revenind la promisiunile lui Valentin Iliescu că va ajuta Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, preşedintele Ion Cîlea ne-a declarat că era convins că pedelistul spune numai minciuni şi că nu va mişca un deget. Mai mult decât atât, şeful judeţului s-a declarat mulţumit de negocierea dusă cu conducerea CNAS şi susţine că s-a descurcat foarte bine şi fără intervenţiile VAI-ului. „Nici măcar nu a ajuns acolo, dar să ne mai şi ajute. Ştiam că sunt doar vorbe în vânt, dar sincer nu l-a obligat nimeni să promită. A venit acolo în campanie, să-l vadă lumea că, domne’, el este bine intenţionat. Dar să ştie vâlcenii acum că spune numai minciuni şi că nu mişcă un deget să ajute judeţul acesta. A venit la Vâlcea doar pentru voturi şi pentru putere, nu să ajute. Problema Spitalului Judeţean Vâlcea am rezolvat-o singur. Am fost însoţit la Bucureşti de vicepreşedintele Dumitru Persu şi am obţinut pentru spital mai mult decât ne aşteptam. A fost o negociere dură şi am ajuns chiar şi la ameninţări şi jigniri numai să obţin ceea ce mi-am propus. Le-am spus că au distrus sănătatea vâlceană şi că ne-au desfiinţat spitale în necunoştinţă de cauză. În final am obţinut ce am vrut şi fără ajutorul pedelistului Valentin Iliescu” – ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea.

CLAUDIA STANCIU