Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

STOP epurărilor politice în rândul funcționarilor publici

SEMNAL DE ALARMĂ. Prin intermediul unui comunicat de presă, deputatul PDL Romeo Rădulescu îi solicită premierului Victor Ponta să înceteze imediat epurarea politică fără precedent în rândul funcţionarilor publici. Mai mult, prin OUG 77/2013 se deschide calea epurărilor politice în rândul funcţionarilor publici, ca o “completare” a dezastrului social produs de pierderea locurilor de muncă din Oltchim – Arpechim, Mechel, Poşta Română şi CFR Marfă. Astfel, vor fi concediaţi în august 4% din funcţionarii ministerelor şi instituţiilor deconcentrate subordonate, alte aproape 6000 de familii de români urmând să devină victimele politicilor administrate de USL.

”În ultimul an s-au auzit foarte multe promisiuni făcute de ocupanţii fotoliilor ministeriale din guvernul PONTA, dar spre dezamăgirea celor peste 60% dintre românii care pe 9 decembrie 2012 au acordat încrederea lor totală USL-ului, nimic nu s-a realizat: • scăderea TVA-ului la alimentele de bază s-a transformat, conform estimărilor specialiştilor din agricultură, în creşterea preţului la acestea cu aproape 15%; • din cele 6,5 miliarde de Euro, propuse pentru a fi absorbite din fondurile europene în primele 6 luni ale anului 2013, în România au venit doar 500 milioane de Euro, şi acelea pentru proiecte iniţiate de guvernele Boc şi Ungureanu; • restructurarea companiilor de stat şi programul de privatizare a acestora, anunţate cu surle şi trâmbiţe, au transformat cele 1 milion de noi locuri de muncă din campania electorală în aproape 50.000 de noi şomeri.

Ca o consecinţă a catastrofalei guvernări USL, de la începutul anului până acum înregistrăm cea mai mare scădere a producţiei industriale din statele membre ale Uniunii Europene, de peste 10%, la o medie comunitară de 0,6%. Asta înseamnă, evident, o nouă scădere a consumului populaţiei, urmată, după cum ne anunţă executivul, de tăieri salariale şi disponibilizări în sistemul bugetar, toate acestea, pentru a masca lipsa de performanţă a unei guvernări iresponsabile.

Noua ordonanţă permite ordonatorilor de credite, care în prezent au şefi numiţi exclusiv pe criterii politice, să stabilească posturile ce se reduc cât şi numărul acestora, fără a respecta criterii profesionale transparente sau obiective. De fapt, deşi se laudă cu reintroducerea sistemul de angajări “unu la unu”, reforma constă în desfiinţarea posturilor vacante, concedieri discreţionare şi angajări în baza trocului politic PSD – PNL” – susține deputatul Romeo Rădulescu.

MAGDA POPESCU