Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Senatorul Romulus Bulacu, îngrijorat de întârzierea reabilitării DN7A

În cadrul şedinţei Senatului de luni, 12 martie a.c., senatorul de Vâlcea, Romulus Bulacu a adresat o întrebare ministrului Transporturilor, Lucian Şova, în legătură cu reabilitarea Drumului Naţional 7A, care leagă oraşul Brezoi de Petroşani.

„Doi ani la rând, amendamentele pe care le-am depus, în calitate de parlamentar, privind reabilitarea DN7A, drum ce leagă orașul Brezoi de Petroşani au fost respinse. Voineasa, staţiunea care beneficiază de o investiţie de 35 milioane de euro, nu are oportunităţi de dezvoltare, fiind văduvită de starea drumurilor, posibilităţile reduse de cazare, iar mai nou, şi reţeaua de curent ridică mari probleme.

Deşi anul trecut, în luna mai a fost anunţată cu mare fast reabilitarea porţiunii de drum dintre Voineasa şi Obârşia Lotrului, iată că acum, în luna martie, după o perioadă scurtă de ninsoare, accesul în staţiune devine o adevărată provocare. Riscul de a petrece timpul cu maşina în service este mai mare decât acela de a petrece timpul pe pârtie. Se pare că lucrările executate anul trecut au fost de mântuială, deoarece apa scursă de pe versanţi s-a infiltrat în platforma drumului, iar carosabilul este acum vălurit, crăpat şi plin de gropi.

Domnule ministru, cu autoritatea de care dispuneţi, vă rog să-mi comunicaţi când aveţi în plan, demararea reabilitării şi modernizării DN7A, ţinând cont de importanţa pe care acesta o are în dezvoltarea turismului local?” a spus senatorul Romulus Bulacu.