Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Senatorul Frâncu e la cuțite cu scriitorul Dobrinescu

TENSIUNI. Candidatul liberal Emilian Frâncu nu se mai înţelege deloc cu şeful său de campanie Traian Dobrinescu, care l-a atenţionat, în mai multe rânduri, că are un mod cel puţin bizar prin care înţelege să-şi facă campanie electorală. Dobrinescu l-a admonestat, de mai multe ori, pe candidatul PNLla Primăria Râmnicului că este prea nervos, jigneşte prea des şi are o atitudine care-i aduce doar impopularitate. Tocmai de aceea, la un moment dat, Dobrinescu a renunţat la calitatea de şef de campanie. Ulterior, s-a reîntors la marcă, însă tensiunile nu s-au stins definitiv.  

Se aude că Emilian Frâncu şi Traian Dobrinescu sunt la cuţite. Sătul de fiţele Frâncului, Dobrinescu a renunţat chiar şi la calitatea de şef de campanie al parlamentarului liberal, considerând că cei doi nu pot face deloc casă bună. În cele din urmă, Dobrinescu a decis să se întoarcă, gândindu-se, probabil, mai degrabă, la viitorul său politic decât la reuşita lui Frâncu în alegeri. După cum bine se ştie, el a fost şeful RAPPS, post care i-a convenit de minune penelistului şi în care s-a simţit mai mult decât confortabil.

De altfel, ne aducem bine aminte că Traian Dobrinescu a amendat, chiar şi public, felul în care Frâncu îşi face campanie electorală.  „Într-adevăr, între mine şi Emilian Frâncu sunt permanente discuţii. Nu poţi, într-o stare de platitudine totală, să construieşti ceva. Uneori, Emilian nu este de acord cu ideile mele, alteori eu nu sunt de acord. Dela Hegelcitire în prelungirea lui Aristotel, dacă nu reuşeşti armonia din textul literar între text şi formă nu ai rezolvat mare lucru. Şi dacă nu există acest brainştormer (?!!?!) pentru confruntarea ideilor, nu poţi să speri că poţi să construieşti ceva. O campanie pentru câştigarea primăriei există şi riscul de a nu ajunge acolo, dar şi un consum nervos şi financiar extraordinar. Aşadar, dispute între mine şi Emilian Frâncu au existat şi vor mai exista, să ne înţelegem bine. Dar, asta nu înseamnă că pleacă unul sau celălalt. În momentul în care îţi asumi o responsabilitate, şi sunt şi eu destul de orgolios ca el să ajungă acolo, trebuie să faci faţă problemelor”, zicea Traian Dobrinescu.

Pe surse, am aflat că în ciuda faptului că Dobrinescu a decis să se întoarcă lângă Frâncu, relaţiile dintre cei doi nu sunt nici acum deloc cordiale.

Un trecut tumultos

Pentru cei care nu ştiu, şeful de campanie al lui Emilian Frâncu, Traian Dobrinescu, este un personaj politic controversat. El este una dintre personalităţile politice care foloseşte mai aprig pumnul decât cuvântul. Conflictul dintre acesta şi fostul viceprimar al Râmnicului, Constantin Monceanu, petrecut în 2005 cu ocazia alegerilor interne din PNL, când în partid existau două tabere, este unul care a ţinut, la vremea respectivă, prima pagină a principalelor ziare din judeţ. Una dintre tabere era susţinătoare ferventă a fostului penelist Petre Ungureanu, în timp ce cealaltă îl dorea preşedinte pe Emilian Frâncu. Constantin Monceanu a ales să rămână în tabăra lui Emilian Frâncu acceptând să facă treburile „murdare” ale „Măndelului”. Dornic să afle ce pun la cale, seară de seară, colegii din tabăra adversă în camerele Vilei de Protocol dela Olăneşti, Monceanu a început să asculte, pe la uşi, conversaţiile susţinătorilor lui Ungureanu, notându-şi, cu sârg, tot ce aude în agenda personală. Acţiunea de spionaj a lui Monceanu nu a avut prea mulţi sorţi de izbândă, căci Dobrinescu şi-a dat seama de manevră. A fost vai şi amar de pielea lui Monceanu. Scos în şuturi din vila de protocol şi împins pe scări, el a fost nevoit să-şi abandoneze „misiunea” pentru ca lucrurile să nu degenereze. Apoi, s-a întors, cu capul plecat,la Frâncucăruia i s-a plâns ca un copil de grădiniţă că a fost bruscat de Dobrinescu care, peste toate, i-a distrus şi agenda în care-şi notase, pe genunchi ce-i drept, câteva informaţii preţioase pe care, datorită zgâlţâiturilor colegului său de partid, le-a uitat complet. După acest incident, Traian Dobrinescu a fost suspendat câteva luni din partid.

  OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU