Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Senatorul Dan Niţu vrea să ştie de ce nu se continuă lucrările la campusurile şcolare

INTERES. „I-am cerut ministrului să precizeze ce şanse sunt ca şcolile în cauză să primească anul acesta fondurile necesare şi ce planuri are ministerul pe care îl conduce pentru a veni în sprijinul unităţilor şcolare” – susţine senatorul PNL al Colegiului Horezu – Brezoi.

CLAUDIA STANCIU

claudia.stanciu@voceavalcii.ro

De ani de zile, lucrările la cele patru campusuri şcolare începute în judeţul Vâlcea au stagnat, guvernanţii invocând lipsa fondurilor pentru finalizarea acestor proiecte. Clădirile nefinalizate de la Grupul Şcolar Administrativ şi de Servicii Călimăneşti, de la Grupul Şcolar „George Ţărnea” Băbeni, Grupul Şcolar ”Căpitan Pleşoianu” din Râmnicu Vâlcea, dar şi de la Grupul Şcolar „Preda Buzescu” Berbeşti au devenit adăposturi pentru câini, iar singura soluţie o reprezintă alocarea de fonduri de către Ministerul Educaţiei.

Numai că, fondurile întârzie să apară şi tocmai de aceea senatorul Colegiului Uninominal Horezu – Brezoi, Dan Niţu, i-a adresat ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, o întrebare pe această temă chiar în plenul parlamentului. „I-am cerut ministrului să precizeze ce şanse sunt ca şcolile în cauză să primească anul acesta fondurile necesare şi ce planuri are ministerul pe care îl conduce pentru a veni în sprijinul unităţilor şcolare. În aceste situaţii se află patru şcoli din Vâlcea, cu astfel de proiecte neterminate – Grupul Şcolar Administrativ şi de Servicii Călimăneşti, Grupul Şcolar «George Ţărnea» Băbeni şi Grupul Şcolar «Preda Buzescu» Berbeşti şi Grupul Școlar «Căpitan Pleşoianu». La Grupul Școlar «Căpitan Pleşoianu» mai este nevoie de aproximativ 2,8 milioane de lei pentru ca lucrările începute în cadrul proiectului «Campus şcolar» al Ministerului Educaţiei din 2007 să fie finalizate. Este vorba de mansardarea clădirii în care învaţă în prezent mare parte din elevi, lucrare din pricina căreia şcoala nu poate obţine de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă autorizaţie pentru siguranţa la incendii, întrucât o parte din instalaţia electrică a fost deteriorată şi nici nu poate cere Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar acreditarea unor noi specializări. Celălalt obiectiv nefinalizat vizează construirea în curtea unităţii şcolare a unui nou sediu pentru unitatea de învăţământ. Din lipsă de fonduri însă, această lucrare s-a oprit la fundaţie, sârmele şi şanţurile rămase neastupate punând acum în pericol siguranţa elevilor şi a profesorilor care trec pe acolo şi care pot oricând să se accidenteze” – susţine senatorul PNL Dan Niţu.