Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Rotaru a resuscitat PCR-ul

REÎNVIERE. Constantin Rotaru, nostalgic după epoca ceauşistă şi sătul să plângă cu lacrimi de crocodil lângă tabloul lu’ Leana, s-a hotărât într-o noapte să schimbe denumirea PAS, în Partidul Comunist Român. Parcă-l şi vedem pe Rotaru la scurt timp după inteligentul său demers, scriindu-i o scrisoare lui Moş Gerilă în care i-a spus că a reînfiinţat PCR, despre care a auzit când era mic că a fost prieten cu „Ceaşcă”, să-l roage să i-o ducă acolo unde s-o afla el. Cum pe Moşul nu a fost chip să-l găsească că era ocupat să să-şi facă colecţia de cadouri pentru Crăciun căutând prin lucrurile luate de Prut bieţilor sinistraţi, că doar e criză!, a făcut o conferinţă de presă. Cu toţii ne-am fi aşteptat ca omul să vină cu un medium la purtător care să transmită fericitul eveniment familiei de dictatori trecută în nefiinţă, însă n-a fost aşa. Bălmăjitul său a fost mai infernal decât prezenţa unui traducător pentru morţi.

Plictiseală mare la conferinţa de presă a lui Constantin Rotaru de zilele trecute. Cocoţaţi la ultimul etaj al casei şefului comuniştilor din ţară, jurnaliştii s-au ciupit de obraji şi şi-au dat palme zdravene peste urechi de teamă să nu adoarmă, în timp ce Rotaru trâmbiţa ceva despre faptul că PCR este singurul partid capabil să salveze ţara de la dezastru, singurul interesat de soarta celor 22 de milioane de români condamnaţi la genocid de actuala guvernare portocalie, al cărei lider ar trebui executat în acelaşi mod ca fostul preşedinte Nicolae Ceauşescu.  Şi brusc, ne-am trezit când comunistului a scăpat din ochi ceva ce semănau a lacrimi. Rostirea numelui conducătorului pe care l-a iubit mai mult decât câinii lătrători şi plini de chestii mici care sar şi înţeapă, mai mult decât căsuţa în care produce tipizate, poate mai mult decât viaţa însăşi, a renăscut dureri ascunse, de nesuportat.  Apoi, cu o voce stinsă, a spus: „M-am hotărât să reînfiinţez acest partid pentru că timp de 20 de ani am făcut politică socialistă şi ne-au acuzat că suntem comunişti. Ne-am gândit că nu are niciun rost să mai încurcăm lucrurile şi că ar trebui să schimbăm numele. Şi a mai fost un motiv, criza aceasta ne-a arătat foarte clar  că sistemul politic românesc are nevoie de o intervenţie chirurgicală care să readucă stânga pe scena politică românească. Scena politică românească are nevoie astăzi, mai mult ca oricând, de un partid comunist pentru că sistemul este handicapat şi este aşa pentru că i-a lipsit mâna stângă. Eu am spus de foarte multe ori că nu trăim într-o ţară democrată, avem libertăţi numai aparent. Şi dacă avem democraţie numai la nivel declarativ, atunci, cine-mi poate interzice mie să înfiinţez din nou Partidul Comunist. Din 1990 până azi, PCR nu a fost scos în afara legii, dar a devenit caduc pentru că nu a mai existat nimeni care să-l  readucă la realităţile legislaţiei actuale. De ce ar interzice ei reînfiinţarea acestui partid? Dacă regimul comunist a fost atât de cumplit, unde sunt criminalii comunişti condamnaţi după 89?”.

Rotaru, comunistul perfect

Insensibil şi răzbunător, Rotaru a continuat seria declaraţiilor inepte, ce ne-au violentat urechile până la sânge. Deraind ca un tren vechi de pe şinele realităţii, şeful PCR s-a crezut pentru câteva zeci de minute reîncarnarea „Geniului din Carpaţi”. Agitându-şi o mână de parcă ar fi avut furnici în mânecă, el a spus că, de fapt, conduce singurul partid de stânga din România, PSD şi UNPR mimând doar doctrina de stânga. „Nu ne-am propus ca PCR din România  să semene cu PC din China sau cel din America. Sunt câteva mii de kilometri care ne despart, ne asemănăm totuşi prin faptul că şi unul şi celălalt ne propunem să facem politica omului şi nu a banului. Avem relaţii de colaborare cu 87 de partide din Europa şi din alte zone ale lumii. În prezent, suntem singurul partid cu adevărat de stânga din România, PSD mai are mult până la stânga, ei se apropie mai mult de PDL şi PNL. Profilul membrului PCR este profilul unui om cinstit care-şi câştigă pâinea prin munca lui, care dă dovadă de patriotism, altruism şi spirit de sacrificiu. Acesta este profilul pe care trebuie să-l îndeplinească un membru al PCR”, a opinat el. Măi să fie!

Prim urmare un membru de partid care-şi merită carnetul trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să doarmă cu poza Ceauşeştilor sub pernă, să plângă în faţa portretului lor mai mult de 12 ore pe zi în timp ce fac temenele adânci, să pună flori o dată pe lună la mormântul lor, să citească până la epuizare „Scânteia”, să sară la bătaie atunci când cineva zice ceva de rău de dictatori şi să poarte mereu în sacoşă o seceră şi un ciocan.  

Revenind la politica zilelor noastre, Rotaru a mai adăugat: ,Nicolae Ceauşescu a fost omorât pentru genocid, subminarea economiei naţionale şi că a băgat banii în băncile din străinătate. După 20 de ani, în care a fost făcut criminal, s-a dovedit că a fost un patriot, că nu a subminat economia naţională, că înainte de 1989 nu a existat un genocid. Cei care conduc România acum dau vina pe criza internaţională, dar fac aceleaşi lucruri pentru care l-au împuşcat pe Ceauşescu, dar ei  nu răspund pentru nimic!”. Pe de altă parte, Sorin Ilieşiu, membru de onoare al Asociaţiei 21 Decembrie 1989, ne-a declarat: „Noi vom face o cerere argumentată către primul ministru să emită de urgenţă o hotărâre de guvern prin care Partidul Comunist să fie scos în afara legii şi să fie interzise prin lege şi pedepsite cum se cuvine orice forme de apologie a regimului comunist, a crimelor, ideologiei comuniste, precum şi orice formă de vehiculare a simbolurilor comuniste, cu excepţia filmelor documentare sau a materialelor documentare cu caracter informativ”.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU