Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Romulus Bulacu „driblează” între minciună şi adevăr

• Dă vina pe presă pentru lipsa sa de moralitate

BIZAR. Cu toate că dovezile furnizate atât de presă, cât şi de câţiva adversari politici ai pedelistului Romulus Bulacu cu privire la starea de incompatibilitate sunt clare, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ), neagă evidenţele, spunând că este nevinovat. Întrebat dacă situaţia în care se găseşte Bulacu afectează imaginea PDL, şeful său de partid, Dorel Jurcan, dă din umeri, oferind un răspuns bâlbâit care nu poate convinge pe nimeni.

Romulus Bulacu face mişto de presă sau pur şi simplu nu cunoaşte, câtuşi de puţin, proprietatea termenilor. Întrebat cum se face că nu ştia că RAJDP a cumpărat terasin şi geocompozit (materiale folosite la reabilitarea drumurilor) de la firma sa, MINET SA, spre surprinderea tuturor, Bulacu a răspuns: „Vreau să menţionez faptul că a fost o singură livrare spontană (?!!??!). Cei de la Regie au avut nevoie de un material pe care firma mea îl produce şi au făcut o solicitare de cerere-ofertă. Au fost trei oferte, dar cea de la societatea unde sunt acţionar li s-a părut cea mai bună. Nu am avut nicio influenţă. Au cumpărat materialele, le-au şi folosit, important este că nici măcar până acum nu le-au plătit. Sigur că dumneavoastră, presa, mă puneţi acum într-o situaţie în care nu sunt. Eu sunt vicepreşedintele Consiliului Judeţean, nu sunt vânzător şi nu stau la poarta fabricii să văd cine poate să ia şi cine nu. Nu este o chestiune în care să fiu implicat eu, ca vicepreşedinte sau ca acţionar. Nu este treaba mea. În momentul în care veţi dovedi că eu am o implicaţie, că eu am ceva de câştigat, din contră firma mea a pierdut din acest contract, comandă. Acolo sunt alţi acţionari care decid, există un comitet executiv care se ocupă de vânzări-cumpărări”, a spus, pe un ton răstit Bulacu.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, pentru a-şi masca propria neputinţă de a-şi apăra cu dovezi ferme, credibile, poziţia pe care o are, aruncă pisica moartă în curtea presei vâlcene, pe care, şocant, o consideră vinovată de problemele pe care le are cu legea. Nimic mai laş din partea unui politician!

Jurcan mimează că înţelege ceva

Dumitru Presu, celălalt vicepreşedinte al CJ, susţine că adevărul este altul. Pesedistul spunea, că de fapt, Bulacu îşi petrece foarte mult la firma sa, ocupându-se destul de rar şi puţin de problemele de la Consiliul Judeţean. Replica a venit acidă din partea lui Bulacu: „Probabil că domnul Persu ştie mai multe decât mine. Este o bănuială a dumnealui. Nu e nimic adevărat”. Potrivit declaraţiilor vicelui PDL, firma la care este asociat mai are de recuperat de la RAJDP aproximativ 60. 000 lei, bani pe care, zice el, ar fi trebuit să-i încaseze acum un an în urmă. „Este neplăcut ca colegii să intre în discuţiile pe această zonă a presei. Contează foarte mult dacă afacerile respective sunt corecte şi legale. Dacă vreţi vă dau exemplu meu şi ce am făcut în asemenea situaţie în momentul în care a apărut pe televiziunile naţionale cum că sunt abonat la banii publici. Într-adevăr firma mea, creată de mine în judeţul Vâlcea, e specializată pe producţia de caiete şcolare. Legat de cazul colegului meu, Bulacu, cred că ar trebui văzută chestiunea asta la modul corect. Cred că voi, presa, aveţi datoria de a arăta lumii adevărul, cred că trebuia să vedeţi dacă preţul cu care a fost cumpărat materialul e corect sau nu”, a spus Jurcan, încercând să sară în apărarea colegului său. Dar, ca de obicei, preşedintele organizaţiei judeţene a partidului e pe altă lume, visând la caii verzi de pe pereţi. Problema nu constă în preţul cu care au fost achiziţionate materialele, ci în faptul că Bulacu nu a respectat legea. Omul a deviat teribil de la lege, iar prefectul (a)politic Petre Ungureanu, ar trebui să constate acest lucru, acordând sancţiunile ce le impune legea.

Nici Sorin Zamfirescu nu a reuşit să dea un răspuns coerent vizavi de situaţia lui Bulacu, încercând să dea impresia că nu ştie nimic despre starea de incompatibilitate a vicelui şi încercând să plaseze vina tot pe umerii presei. „Mă puneţi într-o situaţie delicată să judec, să spun da sau nu, într-o situaţie pe care nu cunosc foarte bine. Nu ştiu decât ce aţi scris dumneavoastră în presă,  deşi am fost întrebat într-o emisiune de televiziune. Nu ştiu nimic mai mult. Aşa cât am citit acolo ar trebui să-i dau dreptate, fiindcă erau incriminatorii afirmaţiile din presa vâlceană. Cât priveşte pe domnul Bulacu, mie mi se par răspunsurile domniei sale destul de pertinente. Trebuie, vorbind de respectarea legii, să ne obişnuim să diferenţiem între proprietate şi management. Managementul unei firme se face de către managerii stabiliţi acolo în firmă şi au nişte atribuţii să hotărască, să stabilească, să încheie contracte…”, a conchis parlamentarul.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU