Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Romeo Rădulescu îl aşteaptă pe Traian Dobrinescu în PDL

„Îl invit pe liberalul Traian Dobrinescu să se înscrie în PDL în cazul în care va avea de suferit de pe urma faptului că a votat moţiunea simplă iniţiată de PDL. Îi mulţumesc domnului deputat Traian Dobrinescu pentru votul dat pentru moţiunea simplă depusă de PDL şi intitulată «Guvernul Ponta – fabrică de şomeri», referitoare la problema Oltchim”, afirmă deputatul Romeo Rădulescu.

„Atât Traian Dobrinescu, cât şi alţi 16 colegi de-ai dumnealui, membri USL au înţeles faptul că noi avem dreptate, şi nu există, în 10 luni de guvernare, români mai umiliţi decât muncitorii de la Oltchim, iar toată incompetenţa, demagogia, neglijenţa şi cinismul USL sunt perfect ilustrate de evoluţia negativă a acestui combinat chimic. În perioada guvernării PDL s-au făcut eforturi serioase  pentru a rezolva situaţia Oltchim. Se poate aminti preluarea Arpechim şi demararea procedurii de conversie a datoriilor statului şi principalilor creditori în acţiuni şi solicitarea avizului Comisiei europene. Aveam în vedere lucrul cel mai important, privatizarea integrată şi salvarea locurilor de muncă. Este clar, prin votul dat moţiunii simple iniţiată de PDL, liberalul Traian Dobrinescu a fost de acord cu ce spun democrat-liberalii când se referă la subiectul Oltchim: USL este vinovat de situaţia acestui mare agent economic, este vinovat de acest dezastru şi nu are soluţii pentru această problemă”, a subliniat parlamentarul democrat-liberal.

TISE, în cărţi pentru Oltchim

Deputatul USL Traian Dobrinescu a explicat că votul său pentru moţiune s-a datorat bâlbâielilor de la prezidiu. „Nu am intenţionat să votez pentru moţiune, deşi sunt foarte aproape de cauza Oltchim şi am făcut tot ce a ţinut de mine pentru ca anumite întâlniri să aibă loc. Moţiunea PDL nu m-a convins pentru că e doar gargară politică. Eu am drumul meu şi l-am interpelat de câteva ori pe ministrul Vosganian, întrebându-l dacă are o strategie reală pentru Oltchim. Chiar zilele trecute am discutat cu el şi mi-a spus că până la urmă tot la privatizare se va ajunge. Mi-a spus că sunt 5 investitori interesaţi de Oltchim, dintre care 3 vor să cumpere combinatul la pachet cu Arpechim. Din câte am înţeles şi cei de la TISE sunt interesaţi” – ne-a declarat Traian Dobrinescu. Cât priveşte oferta colegului său de la PDL, Dobrinescu a declarat că este nevoit să o decline: Dacă, la un moment dat, aleg să plec din USL, voi deveni deputat independent. Eu nu sunt traseist politic. Principiile şi reputaţia mea vor rămâne intacte, indiferent ce decizie voi lua. Însă, eu trebuie să-i reprezint pe oamenii de la Oltchim, pentru că şi ei m-au votat şi o fac cu toată seriozitatea” – a încheiat parlamentarul.

MAGDA POPESCU