Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Puci eşuat la Consiliul Judeţean

CÂRDĂŞIE. Săptămâna trecută, deputatul liberal Cristi Buican, liderul PNL Vâlcea, a pus de o cârdăşie cu PDL-ul, deşi la nivel declarativ amendase acest gen de alianţe imorale. Joi, dimineaţa, o parte dintre consilierii judeţeni ai PNL şi PDL au depus un act prin care cereau revocarea social-democratului Dumitru Persu din funcţia de vicepreşedinte al CJ Vâlcea. Acţiunea a fost stopată, deocamdată,  de preşedintele CJ, social democratul Ion Cîlea, printr-un artificiu juridic.

Dublă trădare la CJ. Nici nu s-a semnat bine marea alianţă între PSD şi ACD (PNL+PC) şi  liberalii au  încercat să-i faulteze pe social democraţi. În timp ce liderii celor trei partide băteau palma pentru realizarea marii alianţe, liberalii de la Vâlcea, aflaţi în opoziţie la CJ, puneau de un puci împotriva social-democraţilor prin refacerea Alianţei DA (PDL –PNL).

Astfel, pesediştii au fost  puşi în faţa unei duble trădări, atât din partea PDL, actualii colegi de alianţă, cât şi din partea liberalilor, viitorii aliaţi.

În data  de 20 ianuarie, un grup format din 15 consilieri judeţeni, printre care şi vicepreşedintele Romulus Bulacu, prim-vicepreşedinte PDL Vâlcea, au încercat să introducă pe ordinea de zi a şedinţei din data de 28 ianuarie un proiect de hotărâre ce viza revocarea social-democratului  Dumitru Persu din funcţia de vicepreşedinte al CJ. Liberalii sperau ca prin această acţiune să realizeze o altă majoritate la CJ cu scopul blocării preşedintelui Ion Cîlea şi numirea liberalului Mircea Poenaru în funcţia de vicepreşedinte. O majoritate PNL-PDL ar trimite PSD în opoziţie şi i-ar lăsa pe primarii social-democraţi fără banii necesari finalizării investiţiilor aflate în derulare, dar şi a celor aflate  în faza de proiect, deci şi fără votul alegătorilor la alegerile din 2012.

Grupul trădătorilor este format din pedeliştii Romulus Bulacu, Aurel Simion, Iuliana Moise, Dan Fiera, Iulian Obogeanu, Adrian Dumitrescu, din partea liberalilor semnând aceleaşi persoane care au cerut şi decapitarea vicepreşedintelui Romulus Bulacu: Victor Popescu, Ion Popescu, Popa Eugenia, Gheorghe Pasat, Ilie Fârtat, Mircea Poenaru şi Constantin Monceanu.

Dacă PDL are o scuză pentru această trădare, liberalii au fost mânaţi doar de ura împotriva PSD, o ură viscerală ce face imposibilă alianţa de la Vâlcea.

În cazul în care capii de centru îi vor impune o alianţă cu PNL, democraţii vor ajunge în opoziţie, iar vicepreşedintele Romulus Bulacu va fi înlocuit cu liberalul Mircea Poenaru, dacă PNL nu va face o altă nominalizare.

PDL şi-a jucat magistral cartea, puciul lansat împotriva  vicepreşedintelui pesedist  a fost un fel de mesaj la adresa neseriozităţii liberalilor care sunt dispuşi să trădeze în orice moment, indiferent de înţelegerile făcute. În aceste condiţii, Cîlea nu va accepta niciodată o alianţă cu PNL, astfel  actuala majoritate din CJ va fi menţinută până la alegerile din 2012.Deşi capii PNL şi PSD vorbesc despre susţinerea unui candidat comun, la Vâlcea, liberalii au început deja o campanie acerbă împotriva PSD. Activiştii PNL lucrează intens la ,,imaginea” pesediştilor, prin denigrarea lor atât în municipiu, cât şi în teritoriu, în ideea că în 2012 vor câştiga singuri alegerile.

Surse din PSD susţin că liderul PNL Vâlcea ar fi primit joi seara o adresă din partea conducerii centrale prin care i se cerea retragerea actului introdus la CJ. Cerere refuzată se pare de Cristian Buican, deoarece vineri nu se înregistrase nicio retragere. Pesediştii spuneau că, probabil, liberalii vor lăsa acţiunea să moară de moarte bună, să nu se facă de doi lei în faţa opiniei publice.

DANA NEDESCU