Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PSD: TVA de 9% la apa de consum

La şedinţa Biroului Permanent National al PSD, mai mulţi social-democraţi au venit cu propunerea ca guvernul Ponta să reducă cu 9% TVA-ul la apa de consum. Victor Ponta a cerut ministrilor Mediului si Finantelor ca saptamana viitoare sa prezinte PSD o analiza a impactului unei astfel de masuri.

Premierul POnta vrea date economice clare despre impactul unei asemenea măsuri: cui s-ar adresa ea, dar şi care ar fi costul de la stat. Dacă propunerea va fi acceptată, măsura nu s-ar putea introduce de la 1 iunie, odată cu reducerea TVA la alimente.

Ministrul Finantelor Eugen Teodorovici a precizat ca PSD discuta reducerea TVA la apa de consum casnic in limita a minimum 5 metri cubi de familie in fiecare luna, masura care, in functie de executia bugetara, ar putea fi aplicata din toamna acestui an.

El a mentionat, dupa reuniunea BPN al PSD, ca din factura de intretinere a fiecarei familii se va reduce, astfel, lunar TVA din consumul de apa pentru cantitatea respectiva, dar masura va fi destinata exclusiv consumatorilor casnici.