Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Pesediştii, nemulţumiţi că se tergiversează schimbările la deconcentrate

CONFLICT. Edilii social-democraţi i-au strigat vrute şi nevrute liderului PSD Vâlcea, Ion Cîlea, însă cele mai mari nemulţumiri ale lor au fost că nu sunt informaţi asupra evenimentelor politice din cadrul partidului, dar şi că nici până acum nu au fost schimbaţi pedeliştii din fruntea instituţiilor deconcentrate.

La ultima şedinţă a Comitetului Executiv al PSD Vâlcea, preşedintele Ion Cîlea a avut de furcă cu primarii prezenţi. Nemulţumiţi că nu sunt informaţi asupra evenimentelor politice din cadrul partidului, dar şi că nici până acum nu au fost schimbaţi pedeliştii din fruntea instituţiilor deconcentrate, edilii social-democraţi i-au reproşat aceste lucruri lui Ion Cîlea. Numai că, ei au vorbit, ei au auzit. Asta pentru că nici la şedinţa în cauză nu s-au lămurit problemele privind deconcentratele, şeful PSD Vâlcea susţinând că în cel mai scurt timp va trebui să se întâlnească cu liderul PNL Vâlcea, Cristian Buican, pentru o nouă rundă de negocieri. „Oricum, discuţiile au fost inutile, în condiţiile în care la finalul şedinţei ni s-a dat de înţeles că numirile la deconcentrate pot fi amânate, din nou, după alegerile parlamentare. Nu este normal ce se întâmplă la PSD Vâlcea, parcă nimănui nu-i mai pasă de soarta partidului ăsta, în condiţiile în care Buican joacă din ce în ce mai murdar” – ne-a declarat un membru al organizaţiei judeţene a PSD Vâlcea, căruia nu-i vom dezvălui identitatea din motive lesne de înţeles.

Reamintim că în urmă cu câteva săptămâni, mai mulţi primari social-democraţi au ameninţat cu dezvăluiri incendiare în presă, dar şi cu demisia în masă din PSD. Ei s-au arătat mâhniţi de atitudinea mai marilor lor şefi de partid de la Vâlcea, care aruncă în stânga şi în dreapta cu promisiuni deşarte. Cel mai vehement contestatar al liderilor PSD Vâlcea a fost primarul localităţii Fârtăţeşti, Nicolae Voicescu, care a susţinut că s-a săturat de minciunile şefilor săi de partid. Edilul din Fârtăţeşti le-a povestit ziariştilor că înainte de campania electorală a alegerilor locale, preşedintele Ion Cîlea, pentru a-i ambiţiona să aducă cât mai multe voturi la partid, le-a promis primarilor sprijin financiar şi proiecte importante pentru localităţile lor. Alegerile au trecut, Ion Cîlea a avut, cu ajutorul edililor, un scor excelent pentru şefia Consiliului Judeţean Vâlcea, dar recompensele pentru edili nu au venit nici până acum. Scenariul s-a repetat şi la Referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, primarii rămânând de asemenea cu buza umflată. Astfel că, mânia primarilor PSD din Vâlcea s-a accentuat şi când au văzut că sunt total ignoraţi de partid, dar şi că performanţele conducerii sunt din ce în ce mai slabe, în sensul că nici până acum nu s-a reuşit schimbarea pedeliştilor din fruntea deconcentratelor.

CLAUDIA STANCIU