Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

O nouă majoritate în CJ VÂLCEA: Se clatină scaunul lui PĂSAT?

PSD se repliază în Consiliul Judeţean Vâlcea, după ce a pierdut o bătălie importantă la şedinţa din data de 31 august a.c. Liberalii au reuşit debarcarea consilierului judeţean Petre Grigore ca reprezentant în Adunarea Generală a Acţionarilor de la CET Govora S.A. În locul lui, majoritatea PNL l-a promovat pe consilierul Remus Petrescu.

În aceste condiţii, doar o acţiune în Contencios a prefectului de Vâlcea, Dumitru Cornoiu, ar putea suspenda decizia consilierilor judeţeni. Deocamdată, prefectul Cornoiu nu a luat o hotărâre în acest sens.

La cum au decurs lucrurile la şedinţa din 31 august a.c., la nivelul CJ Vâlcea se prefigurează crearea unei noi majorităţi în jurul PSD. După cum bine se ştie, cei 12 consilieri PSD şi cei 3 independenţi au părăsit sala când s-a votat revocarea lui Grigore. Aşadar, PSD mai are nevoie de un singur vot pentru a înclina balanţa în favoarea sa şi, după cum bine se ştie, sunt câţiva în PNL care ar putea face pasul. În aceste condiţii, poziţia de preşedinte interimar a lui Gheorghe Păsat se clatină considerabil, existând posibilitatea ca acesta să fie înlocuit. Strategia s-ar putea dovedi păguboasă şi pentru Buican, care ar avea probleme la alegerile din 2016 pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Vâlcea.