Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ion Nicolae s-a retras din Consiliul Local

DECIZIE. Liberalul Ion Nicolae a decis să demisioneze din funcţia de consilier local, chiar dacă până în acest moment partidul său nu i-a cerut în mod expres acest lucru. Anunţul a fost făcut chiar la ultima şedinţă a Consiliului, Nicolae, cunoscut opiniei publice şi drept „Dintele de Aur”, alegând acest moment, probabil, pentru a fi sigur că se face auzit de o întreagă comunitate. Într-o discuţie neoficială, liberalul se plângea că s-a săturat să fie luat peste picior de preşedintele organizaţiei municipale a partidului, Emilian Frâncu, pe care, spune el, l-a ajutat în nenumărate rânduri să obţină „pe spatele lui” un scor electoral bun.

Ion Nicolae susţine că nu se pune problema înscrierii sale, deocamdată, într-o altă formaţiune politică, însă declară că a primit până acum oferte cu duiumul, preferând să stea în expectativă. Liberalul Ion Nicolae şi-a dat demisia din  Consiliul Local al Râmnicului, după ce, în luna iunie, liberalii au decis, prin votul Delegaţiei Permanente, excluderea lui din partid, pentru că la alegerile parţiale de la Primăria Râmnicului l-ar fi sabotat pe Bogdan Pistol, şeful său de partid, candidatul PNL la această funcţie. Liberalii aşteaptă nerăbdători decizia Consiliului de Arbitraj, un act prin care ar scăpa definitiv de Nicolae, doar că respectivul for nu se grăbeşte să dea o decizie în acest sens. Liberalul le-a luat-o înainte şi şi-a dat demisia. ,,Mi-am dat demisia din Consiliul Local şi din PNL pentru că nu am chef să-i port mapa lui Frâncu. M-am săturat să-l tot ajut. Plec din partid pentru că nu vreau să-l ajut pe Frâncu să câştige alegerile de la Primărie, în 2012. Nu vreau să se folosească de numele meu în campanie. PNL a obţinut de fiecare dată un scor foarte bun în zona de care am răspuns şi nu vreau să-l ajut din nou să câştige voturi pe spatele meu”, a afirmat fostul consilier local.

Senatorul Emilian Frâncu spunea  că Nicolae ar fi scăpat de excludere dacă  ar  fi respectat regulamentul  şi dacă şi-ar fi plătit taxa la CTA, pentru depunerea contestaţiei. ,,Consiliul Teritorial de Arbitraj trebuia să se pronunţe.  Domnul Nicolae nu mai are nicio şansă să revină indiferent că depune şapte  contestaţii la CTA. El a depus această cerere fără să respecte regulile. Deci nu a respectat regulile. Acum regulamentul la CTA şi COA la Bucureşti este acela ca o contestaţie să fie ,,udată” cu 20 de lei sau ceva de genul acesta, o sumă infimă oricum. El nu a udat-o. Omul nu a depus bănişorii respectivi, iar necunoaşterea legii nu scuză criminalul, şi atunci degeaba vine şi la trei luni de la  momentul acela forţează depunerea ei, e inutilă. El nu mai are  calitatea procesuală”, spunea Emilian Frâncu.

Pleacă fără regrete

Ion Nicolae susţine că Frâncu aberează. Regulamentul la care făcea referire senatorul a fost schimbat după şase zile de la depunerea contestaţiei, timp în care taxa a fost plătită. ,,Frâncu spune numai tâmpenii. Am calitate procesuală,  pentru că regulamentul s-a schimbat între timp. Eu am depus contestaţia pe 21.07.2010, iar Regulamentul de organizare şi funcţionare al Curţii de Onoare şi de Arbitraj s-a schimbat în data de 26.07.2010. Îşi fac iluzii, am plătit şi cotizaţia, totul este în regulă, altfel primeau un răspuns, dar nu vor să accepte adevărul. Oricum, indiferent de răspunsul COAT, plec din PNL, nu ies din viaţa politică, dar nu vreau să mai activez la PNL. Am avut foarte multe oferte, contrar afirmaţiilor foştilor mei colegi, dar prefer să stau un timp pe tuşă. Am timp destul să iau o decizie”, a mai spus Nicolae. În şedinţa Consiliului Local Rm. Vâlcea din data de 31.08.2010, domnul consilier municipal Ion Nicolae şi-a anunţat verbal demisia din această calitate. Imediat după anunţul de retragere al lui Nicolae din CL, liberalii s-au şi grăbit să dea un comunicat de presă, în care Nicolae este numit ca un tip neserios: „Precizăm că până la această dată domnul Ion Nicolae nu a depus nicio demisie la sediul Partidului Naţional Liberal, partid pe lista căruia a fost ales consilier municipal la alegerile locale din anul 2008. De asemenea nici la Primăria municipiului Rm. Vâlcea nu a fost înregistrată demisia domnului Ion Nicolae din Consiliul Local. Organizaţia municipală Rm. Vâlcea a PNL îşi exprimă nemulţumirea faţă de atitudinea neserioasă a domnului Ion Nicolae, care încă o dată, face afirmaţii în public gratuite, dovedindu-se un politician fără coloană vertebrală. Considerăm că domnul Ion Nicolae face aceste declaraţii doar pentru a încerca să-şi „îmbunătăţească” propria imagine, dar dezinformează, în continuare, opinia publică”.  Indiferent de ceea ce spune partidul, „Dintele de Aur” e hotărât să plece din Consiliul Local: „Vreau să vă anunţ că am luat act de decizia PNL, drept pentru care, pentru a nu umbri activitatea politică a membrilor liberali, anunţ că mă retrag din Consiliul Local. Nu ştiu ce face partidul, dar eu mă retrag…”.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU