Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

HAOS la LIBERALI! Alegerea unui preşedinte interimar al CJ în suspans

Onouă şedinţă a Consiliului Judeţean Vâlcea a fost convocată luni, 15 decembrie a.c., după ce la cea de vineri tentativa de alegere a unui vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte a eşuat lamentabil. Haosul este creat de liderii PNL Vâlcea, care, aşa cum spune Dumitru Persu, deşi deţin puterea absolută în judeţ, habar nu au ce să facă cu ea sau îşi bat pur şi simplu joc de toţi vâlcenii.
Liberalii duc un război pe viaţă şi pe moarte în interiorul partidului, PNL-ul la Vâlcea fiind împărţit în aceste momente în două tabere, cea a lui Buican şi cea a lui Pistol. Problema este că Buican nu îl vrea nici în ruptul capului pe Pistol la şefia Consiliului Judeţean Vâlcea, spunând-o răspicat în cadrul partidului. Ba mai mult, liderul PNL Vâlcea a obţinut deja o hotărâre a Biroului Politic Judeţean al partidului în care se specifică foarte clar că va fi susţinut oricine altcineva la această funcţie, numai Pistol nu.
De aici a început o adevărată „vânătoare de vrăjitoare” în sânul liberalilor, iar şedinţele convocate nu au dus la nici un rezultat, ba au făcut ca lucrurile să se înrăutăţească. Astfel că, la ora când scriem acest articol, peneliştii nu aveau habar ce vor face la şedinţa CJ de luni, 15 decembrie a.c., ei vorbind chiar şi despre o boicotare a întâlnirii, în cazul în care nu primesc directive de la vârful partidului.
Cert este că preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, a apelat la ajutorul liderilor centrali pentru a putea rezolva această problemă, aşa cum a ameninţat la ultima întâlnire: „Eu vă spun că dacă miercuri acest post de vicepreşedinte nu va fi rezolvat într-o formă sau alta, voi propune Biroului Politic Naţional excluderea domnului Bogdan Pistol. (…) Dacă nu ajungem la o înţelegere cu fostul PDL, înseamnă că suntem într-o fundătură care trebuie rezolvată la nivel naţional. Eu voi apela la mediere naţională”.
Şi ca dovadă că a apelat la medierea naţională, vicepreşedintele PNL Ludovic Orban ne-a mărturisit că luni, 15 decembrie a.c., va avea o întrevedere cu liderul Cristian Buican pentru a lămuri întreaga problemă şi a lua o decizie în vederea încheierii haosului care s-a creat. Dacă această întâlnire va fi benefică pentru Bogdan Pistol, vom vedea, dar este puţin probabil!