Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

EXCLUSIV: GRIG CRĂCIUNESCU nu a semnat proiectele de hotărâre pentru schimbarea lui Matei

Ședința de Consiliu Local Râmnicu Vâlcea de joi, 28 mai a.c. a fost una care s-a dorit a rămâne în memoria colectivă pentru că liberalii au pus țara la cale să-l dea jos pe Gigi Matei din funcția de primar interimar. imediat după ce a cântat Imnul Naţional, liberalii au început circul, retrăgându-și proiectul inițial de schimbare a lui Matei de pe ordinea de zi și încercând să impună alte trei. Văzând ceea ce se petrece, primarul interimar a suspendat ședința, retrându-și ordinea de zi și plecând din sală, alături de consilierii PSD și alți doi independenți.

Ce a urmat se știe, liberalii și independenții în număr de 14, au reușit să convoace o ședință extraodinară, condusă de președintele Grig Crăciunescu, după ce prin vot, l-au dat jos pe IOn Gherghinaru de la PSD. Așadar, rămași doar ei în sală, liberalii au reuşit să-i retragă atribuţiile de primar interimar al viceprimarului Gigi Matei. În sală au participat 14 consilieri locali de la PNL, PPDD, independenţi, dar şi unul de la PSD, Adrian Panduraşu. Cu 13 voturi ei l-au ales pe penelistul Edi Vârlan ca primar interimar, iar pe PPDD-istul Voicu l-au ales viceprimar. Edi Vârlan s-a abţinut de la vot.

Ceea ce nu se știe însă este faptul că după ședință liberalii nu mai erau atât de forțoși, dezumflându-se precum baloanele. Secretarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Ion Didoiu, i-a solicitat viceprimarului Eduard Vârlan să-i înmâneze cele trei proiecte de hotărâre, care nu au fost lucrate de angajații Primăriei. „I-am solicitat domnului Vârlan în jur de ora 13.00 proiectele de hotărâre, mi le-a dat, le-a dat compartimentului juridic să le lucreze, iar la orele 14.00, i-am comunicat președintelui de ședință, domnul Grigore Crăciunescu că sunt gata și le poate semna, pentru a le putea comunica mai departe către Instituția Prefectului. Și în acest moment, documentele sunt la președintele de ședință, care mi-a spus că le va studia și mă va anunța când le semnează. Respectarea legii este primordială. Dacă am dubii, prefer să nu semnez un document. Pentru mine, nu funcția contează, ci respectarea legii”, ne-a declarat secretarul Primăriei Râmnicu Vâlcea, Ion Didoiu.