Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Dumitru Persu, titular de drept pentru postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea

Scurta, dar stresanta campanie electorală se încheie odată cu validarea noilor aleşi. Dacă la alegerile trecute constituirea Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea a fost o bătălie politică cu o miză importantă, anul acesta cărţile sunt deja jucate, neexistând polemici sau dispute. Vechea alianţă PSD – PNL s-a consolidat cu 21 de mandate de consilieri judeţeni, iar democrat-liberalii au pierdut un post de vicepreşedinte şi au rămas cu doar şase consilieri judeţeni. Următorul pas al conducerii Consiliului Judeţean Vâlcea, după învestirea oficială în funcţie, este alegerea noilor vicepreşedinţi, cei doi urmând a face echipă cu Ion Cîlea timp de patru ani. Dacă la liberali lupta a fost dură, fiind mai mulţi aspiranţi la această funcţie, la social-democraţi decizia a fost una destul de simplă şi previzibilă. În ciuda zvonurilor ce dădeau ca sigură înlocuirea lui Dumitru Persu, şeful PSD Vâlcea, Ion Cîlea, la ultima şedinţă de partid a ţinut să spună lucrurilor pe nume. El a spus răspicat, în faţa tuturor membrilor Biroului Politic Judeţean că Dumitru Persu „este titular de drept pentru postul de vicepreşedinte”.

Secretarul executiv al PSD Vâlcea, Dumitru Persu, se află astfel la cel de-al doilea mandat de vicepreşedinte, el remarcându-se de nenumărate ori prin intervenţiile scurte şi la obiect din şedinţele de Consiliu Judeţean, punând întotdeauna interesele cetăţeanului mai presus de orice. Nu s-a sfiit niciodată să-şi spună părerea public, chiar dacă opinia sa era radical diferită faţă de cea a colegilor săi.

Ca politician, pesedistul Dumitru Persu este considerat de temut de adversarii politici, el fiind poate cel mai bun strateg de pe scena politică din Vâlcea. Fiind unul din membrii fondatori ai PSD-ului la Vâlcea, Dumitru Persu şi-a dedicat întreaga viaţă muncii de partid. Abilităţile sale de bun organizator l-au recomandat permanent ca fiind unul dintre membrii indispensabili ai partidului şi l-au impus ca persoană care să organizeze şi să răspundă de activitatea politică judeţeană a PSD.