Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

• Dumitru Cumpănaşu a părăsit stânga politică

Omul-staţie s-a făcut liberal

SCHIMBARE DE DOCTRINĂ. Cumpănaşu şi-a câştigat porecla de „Omul – staţie” în urmă cu mai mulţi ani când avea o adevărată plăcere în a plimba mai multe aparate de comunicare la distanţă în buzunar, crezând despre el că este un soi de agent special. De atunci, considerându-se special pentru societatea în care trăieşte, dar şi pentru mediul politic local. Dumitru Cumpănaşu este a ajuns în atenţia opiniei publice şi ca un traseist politic de profesie. Omul a trecut pe la Partidul Solidarităţii Sociale, a fost conservator, social-democrat, dar şi prin alte partide de buzunar, cu la fel de mulţi membri câţi are un vagon de tren.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU

[email protected]

Dumitru Cumpănaşu a alergat, de când îl ştim, după funcţii politice. Acesta este şi motivul pentru care s-a urcat în toate tramvaiele ce aveau drept destinaţie un partid pe care nu-l mai vizitase. Omul a sperat din totul sufletul să poate accede într-un post de conducere, de unde să poată să facă jocuri politice. Dar nu a fost să fie. Pe unde a fost, a încins spiritele şi a căzut de fiecare dată, parcă urmărit de un crunt blestem, în dizgraţia şefilor de partid, pe care i-a plictisit cu ideile sale inovatoare, nonsensuri politice, plictisitoare.

În cele din urmă, considerând, probabil, că ţinteşte prea jos, a hotărât, după ce fotoliul de primar al Râmnicului a rămas liber în urma arestării edilului Miricia Gutău, să-şi încerce şansele la primărie. Şi a făcut-o. Din partea Partidului Popular şi al Protecţiei Sociale Vâlcea, anunţul făcându-se în hohotele de râs al celor nevoiţi să-i asculte nebunia de moment. Pe atunci, Dumitru Cumpănaşu  susţinea că are mai multe lucruri în comun cu fostul edil al oraşului decât viceprimarul Romeo Rădulescu, deoarece cunoaşte urbea nostră mult mai bine. Nea Mitică, cum i se spune prin oraş, sau „Omu-staţie” nu-şi făcea probleme pentru contracandidaţii săi, respectiv  socialistul Constantin Rotaru şi liberalul Bogdan Pistol, declarând că singurii de care se cam teme sunt  democrat-liberalul Romeo Rădulescu şi social-democratul Remus Grigorescu, pe care-i  considera favoriţii cursei electorale. Cu toate că anunţul candidaturii sale a fost obiectul multor glume politice, Cumpănaşu a avut şi un moment de luciditate pasageră în care a realizat că „speranţa moare ultima” şi că s-a înscris în lupta cea mare pentru primărie pentru a-şi mai face ceva imagine. Totuşi, omul declara că va obţine voturi mai multe decât ceilalţi contracandidaţi, pentru că deţine o „uluitoare” putere de convingere a maselor. În realitate, rezultatul obţinut de biciclistul politic în urma alegerilor pentru primăria Râmnicului a fost unul mai mult decât penibil. Personajul amintit a fost votat doar de o scară de bloc. Era de aşteptat!

S-a orientat către săgeata penelistă

Dar să nu ne abatem prea mult de la subiectul principal al articolului nostru. Spunem în rândurile de început că Dumitru Cumpănaşu a trecut, ce-i drept fără surle şi trâmbiţe, la PNL. El a  fost cooptat în echipa liberală de la municipiu de nimeni altul decât senatorul Emilian Frâncu, cunoscut ca un colecţionar de rebuturi politice şi ca un politician care promovează, pe bandă, nonvalori. Ultimul exemplu, pe care ni-l amintim în acest sens, este racolarea lui Ion Nicolae, şi el un traseit politic notoriu, care a ajuns datorită ajutorului politic acordat de Frâncu în funcţii la care nici nu ar fi visat vreodată.

Urmând această înşiruire de idei, nu ar fi exclus să auzim şi despre „Omul-staţie” că a făcut carieră la liberali, de-a dreapta lui Frâncu, în postura de cărător de servietă.

Este foarte posibil ca „Măndel” să se felicite, în acest moment, pentru preţioasa „racolare” politică făcută, pe care, posibil, o va prezenta cu mare mândrie la următoarea sa conferinţă de presă. Vor fi, din nou, hohote de râs!