Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cristian Buican va cere demiterea prefectului

DECLARAŢII. Prefectul de Vâlcea, democrat-liberalul Petre Ungureanu revine din nou cu o declaraţie şocantă. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a declarat că parlamentarii USL ar merita o ciomăgeală cu lopata, dacă în politică ar putea fi aplicate metodele de corecţie marinăreşti. Nu pentru că ar avea ceva personal cu politicienii Opoziţiei, ci drept corectură pentru faptul că dau găuri cu burghiul în ,,barca” preşedintelui Traian Băsescu. Acelaşi personaj le transmite liderilor USL să fie cuminţi, să se reîntoarcă în Parlament, pentru că la alegerile locale şi parlamentare, el va fi cel care le va număra voturile. Deputatul Cristian Buican, liderul PNL Vâlcea, consideră că, prin aceste declaraţii, prefectul şi-a demascat intenţia clară de fraudare a alegerile la Vâlcea şi pentru evitarea ei va cere demiterea prefectului.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu, avocatul Petre Ungureanu, a pus din nou tunurile pe Opoziţie, deşi parlamentarii USL au fost reduşi la rolul de figuranţi de către actuala putere portocalie. Ungureanu a declarat că USL-iştii ar merita o ciomăgeală cu lopata, dacă li s-ar putea aplica regulile din marină, pentru faptul că au pus în pericol stabilitatea României pe vreme de criză. „Dacă te uiţi pe cele două, trei posturi de ştiri, Realitatea şi Antenele, te spânzuri. Eu nu mă uit şi de aceea sunt sănătos. În ciuda acestor nebunii lansate la televizor, Guvernul îşi face treaba. Parlamentarii USL sunt în grevă, dar îşi iau banii. Demisionează, dar din 300 a plecat doar unul, doamna Săftoiu. Preşedintele României ne-a spus câtă nevoie ar fi de solidaritate, de ordine şi de disciplină pentru a trece prin criză, deoarece eu care conduc barca, asta e pasiunea mea, dacă ai un zurliu în barcă, când e val, pentru că e nebun, pentru că e băut sau pentru că vrea să facă pe nebunul în faţa fetelor, îi dai o lopată în cap şi-l linişteşti. Îl pui jos până treci valul. Dar cu politicienii nu poţi să faci aşa. Sunt momente în care barca, România, trece prin valuri, dacă toţi se apucă să bălăngăne barca… se scufundă. Ori ăştia, stau în barcă, că şi ei sunt cetăţeni ai României, şi dau găuri cu burghiul în barcă. Trebuie să fii inconştient. PNL e cel mai vechi şi unul din cele mai nobile partide, este un partid istoric, cu o tradiţie extraordinară. A stat zeci de ani în opoziţie, iar Crin Antonescu nu mai poate sta încă şase luni”, a declarat prefectul de Vâlcea.

USL-iştii ameninţaţi cu numărătoarea

Prefectul de Vâlcea nu s-a limitat doar la comentarii, în final a trecut şi la ameninţări. Reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a reamintit, în treacăt, că voturile lor, de la alegerile din iunie şi noiembrie, vor trece prin mâna lui, drept urmare ar fi cazul să-şi vadă de treburile pentru care sunt plătiţi, nu să pună piedici actualei Puteri. Prefectul va merge pe  principiul stalinist… nu contează câţi votează, contează cine numără voturile. „Le spun eu că nu vor fi alegeri anticipate. Să nu mai piardă timpul că pe 3 iunie vor fi alegeri. Să se pregătească că vin la mine la numărat. După alegerile locale nu se mai fac  alegeri parlamentare, pot să dea ei găuri la barcă cu tunul… că nu se mai pot face. Vor fi alegeri cum sunt într-o ţară democratică: pe 3 iunie alegerile locale şi pe 18 noiembrie alegerile parlamentare. Cu şi fără ei în Parlament, bine ar fi cu ei, România este guvernată. Preşedintele a spus lucrul acesta, premierul face zilnic acte de administrare a ţării, iar în România instituţiile funcţionează.”, a precizat Petre Ungureanu, unul dintre foştii lideri ai PDL Vâlcea.

Prefectul Ungureanu promite USL-iştilor că-i va număra după cartea stalinistă

Deputatul Cristian Buican, liderul PNL Vâlcea, a declarat că de această dată prefectul a întrecut măsura, şi va cere demiterea lui pentru intenţia declarată de fraudare a alegerilor.

Liberalul a precizat că va face toate demersurile, chiar dacă prefectul este susţinut puternic la Bucureşti de persoane din anturajul preşedintelui Traian Băsescu. Deşi  a refuzat să dea nume, colegii de partid ai domnului Ungureanu au confirmat faptul că acesta este susţinut de Valeriu Stoica şi Mugur Isărescu. ,,Domnul Petre Ungureanu întotdeauna face declaraţii ce ar trebui să-l facă pe primul ministru să-l demită. El încalcă toate legile României, inclusiv Constituţia, cum a fost cazul listei cu persoanele care nu au acces la audienţe, listă afişată la Prefectură. În legătură cu graba venirii la putere, nu ne grăbim deloc. Noi dorim ca în România să existe un Parlament care să fie votat de popor, majoritar, nu unul cu o majoritatea artificială creată de Traian Băsescu. În legătură cu număratul voturilor, dacă o ţine tot aşa s-ar putea să nu mai aibă ocazia să le numere. Ar trebui să fie demis, pentru că nu vom  accepta să fie menţinut în funcţie un prefect care declară  pe faţă că fură voturi. Să vedem dacă va mai fi ţinut în funcţie în continuare.”, a declarat liderul PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

DANA NEDESCU