Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cotescu Marin Adrănel, candidatul USL pentru Senat, investește în viitorul tinerilor vâlceni

• profesorul Adrănel Cotescu trage concluziile primei părţi a campaniei electorale

Profesorul Adrănel Cotescu, candidatul USL în Colegiul Senatorial Râmnicu Vâlcea, continuă campania electorală elegantă şi mesajele sale sunt percepute exact de alegători. Deja a discutat faţă în faţă cu mii de oameni şi este încrezător în rezultatul alegerilor din decembrie.

„Nu spun doar ce vreau să fac ci şi cum voi face exact”

• Domnule profesor, suntem pe ultima sută de metri a campaniei electorale. Dumneavoastră aţi trimis mesaje concrete, le-au priceput vâlcenii din colegiul unde candidaţi?

• Am discutat cu mii de oameni. Eu cred că mi-au perceput mesajele, nici nu era foarte complicat. De altfel, toate mesajele referitoare la programele pe care doresc să le promovez, de proiectele de lege, s-au diferenţiat clar faţă de cele aruncate pe piaţă de ceilalţi competitori, tocmai prin acurateţe, prin logică. De exemplu, eu nu am spus că vreau să dezvolt turismul în Vâlcea, am spus şi cum voi îndeplini acest obiectiv, nu am spus că unul dintre obiectivele mele principale este o zonă metropolitană, am spus şi cum se poate constitui ea, la ce foloseşte, în ce scop şi de ce fonduri ne vom folosi. De asemenea, în ceea ce priveşte programul la nivel naţional, toate lucrurile sunt simple, este evident că noi suntem uniunea care va da guvernarea pentru a putea continua să îmbunătăţim viaţa oamenilor, să reparăm multele greşeli făcute în trecut de vechea guvernare PDL. E important, de asemenea, să-l izolăm pe Băsescu, să nu mai poată conduce el de la Cotroceni şi Guvernul, şi Parlamentul, şi Curtea Constituţională, şi Justiţia.

„Adversarii şi-au schimbat numele, culoarea, sigla, dar nu-i mai crede nimeni”

• Din informaţiile pe care le aveţi, ce fel de campanie au dus contracandidaţii?

• O campanie generală. În plus, au spus în stânga şi în dreapta că nici USL-ul nu a făcut nimic. Nu spun că ei au făcut, doar că nimeni nu face. Îi dau înainte cu faptul că au avut parte de o criză, de parcă nu toată lumea a fost şi este în criză. Ei au schimbat totul, denumirea, culorile, sigla, totul. De fapt sunt tot oamenii pe care românii îi ştiu bine, Blaga, Videanu, Udrea, toţi sunt acolo. De fapt această alianţă este constituită din PDL, eu nu văd alt partid, la modul cel mai sincer vorbind. Mai este PNŢCD despre care nu se ştie dacă este tot partidul sau numai o parte şi o forţă civică. Una peste alta, sunt depăşiţi şi nu au soluţii. Fiecare dintre contracandidaţii mei vor fi sub 10%, unii dintre ei clar sub această cotă. Trebuie spus faptul că eu mă bazez pe o echipă puternică, în plus îi am alături de mine pe candidaţii din colegiile de deputaţi, pe Costi Rădulescu şi Traian Dobrinescu, doi oameni de nădejde pe care vâlcenii se pot baza.

• De fapt, domnule profesor, care era soluţia care trebuia aplicată pentru ieşirea din criză?

• Erau trei soluţii: soluţia reducerii consumului, a salariilor şi a veniturilor, cea a creşterii consumului şi cea a creşterii investiţiilor. Ei au ales-o pe prima, cea mai proastă soluție, care a dus la sărăcirea tuturor categoriilor, de la tineri la bătrâni. A doua, pe bază de creştere a consumului era riscantă pentru România pentru că majoritatea produselor pe care le consumăm în ţară sunt venite din export şi nu contribuiam la dezvoltarea economiei noastre. Cea de-a treia pe care noi o vom urma este cea a investiţiilor care vor crea locuri de muncă şi venituri la bugetul de stat. Astfel se va reda demnitatea unor categorii importante, profesori, medici, poliţişti, militari, pensionari.

• Va fi anul 2012 anul victorie USL?

• Fără doar şi poate. Mai ales în Râmnic unde PDL are o piatră de moară importantă, SC Oltchim, societate pe care au pus-o pe butuci. Noi am repornit combinatul, îl punem pe picioare şi îl vom vinde funcţionând.