Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Care dintre cei doi se pregăteşte să îi ia locul preşedintelui Ion Cîlea?

MÂRŞĂVIE. Adrian Buşu şi Remus Grigorescu îşi pregătesc tacticos viitorul politic şi administrativ. Ei îşi doresc să-i ia locul lui Ion Cîlea în fruntea Consiliului Judeţean Vâlcea, dar şi a PSD Vâlcea, susţinând că până în 2016 vârsta şefului lor nu îi va mai permite să candideze. Până atunci, la ultima conferinţă a Consiliului Judeţean Vâlcea cei doi au încercat deja să vadă cât sunt de confortabile scaunele de la prezidiu.

Nu există eveniment la Consiliul Judeţean Vâlcea la care să lipsească linguşitorii pesedişti Adrian Buşu şi Remus Grigorescu. Chiar şi la ultima conferinţă de presă a instituţiei, cei doi au fost „moţ în frunte”. Curios a fost însă poziţionarea lor în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean, ei aşezându-se chiar pe locul şefului lor de partid Ion Cîlea. Sigur, Buşu şi Grigorescu s-au înghesuit care să prindă scaunul de preşedinte, câştigător de data aceasta fiind „vedeta de televiziune” a pesedeilor, adică Adrian Buşu. Dar, Remus Grigorescu nu trebuie subestimat. Acesta când îşi pune în cap ceva, are o perseverenţă demnă de invidiat, fiind în stare să „îl spele în urechi” pe Ion Cîlea, dimineaţa, la prânz şi seara.

Acum, serios punând problema, este binecunoscut faptul că şeful PSD Vâlcea, Ion Cîlea, îi consideră pe cei doi succesorii săi, având o părere atât de bună despre ei încât crede toate minciunile pe care aceştia i le îndrugă zilnic. Liderul social-democrat neglijează adevăratele valori din formaţiunea politică pe care o conduce la Vâlcea, pentru a-i promova şi susţine pe Buşu şi pe Grigorescu. Dar, atunci când cei doi „şerpişori” pe care el îi creşte la „sân” îl vor trăda, cu siguranţă îşi va da seama de foarte multe lucruri. Iar timpul este înainte şi este în favoarea pupililor lui Ion Cîlea. Nu puţini sunt cei care susţin că Adrian Buşu şi Remus Grigorescu pregătesc cu tact preluarea frâielor partidului, iar la alegerile locale din 2016, unul dintre ei îşi pregăteşte candidatura pentru Consiliul Judeţean Vâlcea. Degeaba susţine Ion Cîlea că şi-ar mai dori încă un mandat de preşedinte al CJ Vâlcea, pentru că Buşu şi Grigorescu deja afirmă în anumite cercuri că şeful lor are o vârstă înaintată şi că este vremea să se retragă şi să le lase locul lor.