Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
rodica buican copy

Andra Bica, noul inspector şef adjunct al ISJ Vâlcea?

• Rodica Buican, ultima propunere a PNL Vâlcea, a fost respinsă de ministrul Pricopie pe motiv că a fost interpelat de soţul Cristian Buican • aşa ceva, chiar şi nouă ni se pare ilar, care credeam că am auzit şi văzut multe!

Deşi ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat ferm că al doilea inspector adjunct de la Inspectoratul Şcolar Judeţean va fi de la PNL, în spiritul fairplay-ului în USL, până acum primul om din ministerul Educaţiei a respins deja 5 propuneri de la PNL: Florin Smeureanu, Mihaela Andreianu, Tiberiu Pană, Gheorghe Şorici şi Rodica Buican. Ultima pe lista de respingeri este soţia preşedintelui PNL Vâlcea, Rodica Buican, cea care în urmă cu două săptămâni, a fost validată în şedinţă de BPT al PNL Vâlcea, chiar împotriva voinţei lui Cristian Buican. Numai că, doamna Buican nu a fost pe placul ministrului, din cauza soţului său, mult prea celebru. Pricopie a fost deranjat de faptul că în calitatea lui de deputat, Buican l-a interpelat de două ori şi că aşa ceva nu se face. „Nu pot s-o numesc pe doamna, după ce soţul ei m-a interpelat de două ori” – s-ar fi exprimat Pricopie, în faţa unor apropiaţi.

Acum subiectul Rodica Buican fiind închis, deşi doamna chiar este un bun manager şi dascăl, un nou nume de doamnă bine cu un soţ la fel de celebru, dar în alte domenii, intră în cărţi. Este vorba despre Andra Bica, actuala directoare a Casei Corpului Didactic. Andra Bica este soţia importantului om de afaceri Viorel Bica, cel care, în ultimii ani, şi-a intensificat eforturile în afaceri în transportul de mărfuri, dar şi în producerea carbonatului de calciu măcinat la diferite dimensiuni. Pare-se că Viorel Bica se bazează atât pe profesionalismul soţiei, cât şi pe prietenia cu şeful Corpului de control din Ministerul Educaţiei, Robert Berezovski, din judeţul Argeş. Sperăm ca numărul 6 să fie cu noroc şi ministrul Pricopie să nu mai respingă şi această propunere, fie chiar dacă se gândeşte că face o faptă bună, în spiritul Sărbătorilor care se apropie. Oricum ar fi, doamna Bica are şi adeziune la PNL, încă din luna martie 2012, aşa că ar fi respectată şi înţelegerea din USL, iar Remus Pricopie ar avea satisfacţia că a pus omul potrivit la locul potrivit.

MAGDA POPESCU