Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ponta modifică legea Educației ca să scape de titlul de doctor

În ședința de luni a guvernului a apărut pentru deybatere și aprobare un proiect de ordonanţă de urgenţă care modifică Legea educaţiei naţionale şi OU privind asigurarea calităţii educaţiei. Așadar, guvenrul intenționeayă să modifice Legea educaţiei naţionale, astfel încât cei care doresc să renbunțe la titlul de doctor să o poată face. Concret, se va introduce un articol care va conferi titularilor unui titlu de doctor dreptul să renunţe la acest titlu în baza unei cereri adresate Ministerului Educaţiei.

„În prezent, legislaţia nu prevede ce se întâmplă în cazul în care o persoană vrea să renunţe la titlul de doctor. Acum, această procedură va fi reglementată din punct de vedere legal”, susțin surse guvernamentale.

Legea va fi modificată după ce, în urmă cu două săptămâni, premierul Victor Ponta a anunţat că a trimis o scrisoare către rectorul Universităţii Bucureşti în care îl notifică asupra faptului că renunţă la titlul de doctor în drept acordat în 2003. Victor Ponta a fost acuzat public de plagiat de fostul președinte al României TRaian Băsescu.