Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

BREAKING NEWS: Liceele Chimic și Mecanic 2 NU SE VOR MAI DESFIINȚA

Miercuri, 7 februarie, de la ora 18.00, la Cinematograful „Geo Saizescu” din Ostroveni s-a desfășurat dezbaterea proiectului de buget local al municipiului pentru anul 2018, la care au fost invitaţi să participe, în număr cât mai mare, toţi cei interesaţi de dezvoltarea viitoare a Râmnicului.

Primarul Mircia Gutău a făcut câteva declarații incendiare cu privire la situația liceelor ce urmau să fie comasate, anunțând că Liceul Chimic și Henri Conadă nu se vor mai desființa.

Primarul Gutău a anunțat că în urma discuțiilor conducerii Liceului Chimic cu cei de la Universitatea din Pitești, s-a ajuns la o înțelegere. Toți factorii implicați, inclusiv liderul de sindicat Tiberiu Pană, au semnat un document prin care își exprimă acordul ca liceul Chimic să funcționeze în continuare, însă terenul, cele 25 de ha., să fie trecut în proprietarea Universității din Pitești.

”În celălalt mandat de primar, am făcut 7 solicitări la Guvern pentru a ceda unitatea militară de la Vlădești, acolo unde cele 25 de hectare de teren sunt într-o paragină totală. Pe ultima sută de metri s-a dat o hotărâre de guvern și unitatea a fost dată Universității din Pitești. Acum, cei de la Pitești, care nu au făcut nimic la unitatea militară, au venit și au spus că ne dau terenul, însă doresc spațiul de la liceul Chimic pentru a face un centru universitar.

Azi vă pot spune cu mândrie că putem promova o hotărâre de guvern prin care noi le dăm Liceul Oltchim, ei ne dau cele 25 de hectare și ei se obligă să găzduiască în continuare liceul. Deci, liceul rămâne unde este, astfel încât am împăcat pe toată lumea. Administrația locală va avea 25 de hectare, pe care se va construi ce va decide Consiliul Local”, a anunțat Mircia Gutău.

Cât despre Liceul Henri Coandă și Liceul de Artă ”Victor Giuleanu”, situația e următoarea: pe primarul Gutău l-a deranjat modul în care au abordat problema anumiți profesori de la Liceul de Artă, care au spus că li se pare inacceptabil să predea la mecanic, ei fiind profesori care predau în centrul orașului, așa că a luat decizia de a nu mai desființa liceul Henri Coandă.

”Problema Liceului Mecanic 2: La un eveniment de la Liceul de Artă s-a pus problema spațiului, fiind informat că acesta nu va mai fi autorizat fiind supraaglomerat și fără condiții. Ca un om deschis ce sunt, am spus că mă zbat să găsim o soluție, pentru că este un liceu foarte bun. Am văzut ce se întâmpla la Mecanic 2, unde ITP-ul se face, iar banii și-i bagă unii în buzunar. Deși au anunțat că au 700 de elevi, la seral, seara nu găsești nici 10 la ore și atunci am decis să ducem Liceul de Artă acolo, să le creăm condiții excelente, iar în locul acestuia, luăm clasele 0 – IV de la Mircea cel Bătrân și le ducem în locul celor de la Artă.

Cel mai tare m-a deranjat și sunt pe punctul de a lua o decizie majoră că o parte din profesorii de la Liceul de Artă au spus că ei predau în centru, cum să meargă până în nord… Și atunci, există următoarea variantă, pe care sunt decis 80% să o iau: pe cei de la Arte îi las tot acolo, să se autorizeze ei, le voi da bani după ce îi autorizează ISU, iar numărul de elevi se va reduce pentru că nu au voie mai mult de 300 de copii, acum sunt 700, le voi da prețul de cost per elev pentru cei 300 și se aranjează singuri. Dacă am ajuns să ne plângem că trebuie să mergem până în Nord, este jenant”, a mai precizat Mircia Gutău.