Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Maratonul Olteniei revine pentru al 5-lea an consecutiv la Râmnicu Vâlcea!

Iubitorii de sport în aer liber sunt invitaţi în ultimul weekend al lunii august să intre în atmosfera Maratonului Olteniei 2017, un eveniment marca CEZ România. Probele rămân aceleaşi, concurenţii putând să-şi testeze limitele în MTB Cross-country pe două variante de traseu: scurt, de aproximativ 33 km, şi lung de 51 km şi Trail Running pe două trasee: unul de semimaraton, de 21 km şi un cros de 11 km.

Participanţii la Maratonul Olteniei devin susţinători ai Centrului de Transfuzii Sanguine din Râmnicu Vâlcea

Pe lângă promovarea sportului în aer liber, Maratonul Olteniei rămâne fidel scopului de a îmbina stilul de viaţă sănătos cu o cauză nobilă. Toate fondurile obţinute din taxele de înscriere şi donaţiile participanţilor, împreună cu susţinerea Grupului CEZ în România vor fi folosite pentru dotarea cu echipamente medicale a Centrului de Transfuzii Sanguine Vâlcea.

Când se dă startul la distracţie?

Pe 26 august, la ora 09:00, se va deschide ediţia 2017 a Maratonului Olteniei, la intrarea dinspre Splaiul Independenţei, prilej cu care sunteţi invitaţi să fiţi martorii emoţiilor şi adrenalinei ce vor pune stăpânire pe parcul Zăvoi.

Prima zi de competiţie va aduce în prima plan amatorii de bicicletă care vor pleca pe traseu la ora 10:00, urmând ca de la 16:30 să fie felicitați şi premiați câştigătorii zilei.

Duminică, 27 august, a doua zi de competiţie dedicată probelor de trail running, începe tot cu ora 09:00. Atunci îi vom vedea şi pe cei mai mici iubitori ai sportului într-o competiţie organizată special pentru ei, începând cu ora 10:30. Ceremonia de premiere a câştigătorilor Maratonului Olteniei, de la probele de alergare, va începe cu ora 14:30.

Maratonul Olteniei 2017 – premieră pentru o competiţie sportivă

Ediţia a V-a a Maratonului Olteniei este însoţită de o premieră în ţara noastră: prima temă muzicală compusă pe baza bătăilor inimilor sportivilor participanţi la tura de recunoaştere a traseului de Mountain Bike, desfăşurată pe 7 iunie 2017. Dintre sportivi au făcut parte şi CEO-ul Grupului CEZ în România, Martin Zmelik şi Carmen Brumă.

Ce se întâmplă în parcul Zăvoi pe parcursul celor două zile?

Ca în fiecare an, Maratonul Olteniei întâmpină susţinătorii concurenţilor şi vâlcenii aflaţi în trecere sau la plimbare prin parcul Zăvoi, cu zone tematice de relaxare şi distracţie. Aceștia își vor încărca bateriile cu voie bună în zona de activitate în grup, cu baschet, fotbal, atletism. De asemenea, vor fi pregătite jocuri „All against one” olympics cu o serie de provocări distractive contra cronometru pentru vizitatorii de orice vârstă.

Pentru momentele de relaxare vor fi episoade şi filmuleţe cu specific sportiv şi motivaţional ce pot fi vizionate cu ajutorul ochelarilor 3D/VR. Distracţia în aer liber poate fi imortalizată în cabina foto şi astfel doritorii vor rămâne cu o amintire imprimată de la această ediţie a Maratonului Olteniei.

Cei mici vor fi provocați la colorat, ateliere de lego şi orientare sportivă şi totodată la o competiţie proprie, de alergat. Susţinătorii concurenţilor vor putea urmări rezultatele live ale favoriţilor lor pe un monitor pus la dispoziţie în parc.

Odată finalizate cursele, participanţii pot vizita zona tehnică pentru detalii despre starea lor sportivă şi de sănătate (greutate, înălţime, loc ocupat, timp parcurs, viteza medie etc…) sau se pot bucura de masaje terapeutice de relaxare şi de multe alte surprize.

Eduard Novak, singurul campion paralimpic al României, va da startul Maratonului Olteniei, cel mai energic eveniment de MTB şi Trail Run

Ambasadorul ediţiei a V-a a Maratonului Olteniei, powered by CEZ România este Eduard Novak.
„Sunt onorat că voi participa la Maratonul Olteniei, un eveniment care devine de la an la an mai atractiv şi mai important pentru comunitatea locală. Maratonul este totodată dovada că romanii iubesc mişcarea şi vor să se menţină în formă. Sper că astfel să vedem cât mai mulţi copii care aleg sportul şi ciclismul în special şi care ne vor aduce în viitor medalii la cele mai importante evenimente mondiale. Este important nu doar să inspirăm oamenii să facă mişcare, ci şi să adere la valorile sportului: respect faţă de adversari şi parteneri, corectitudine şi dorinţa de fi cel mai bun”, a declarat Eduard Novak.

„Eduard este un model pentru mişcarea ciclistă şi sportivă nu numai din România, ci pentru toţi sportivii. Suntem convinşi că alături de Eduard şi de Federaţia de Ciclism vom transforma a V-a ediţie a Maratonului într-un eveniment care va inspira cât mai mulţi oameni să îmbrăţişeze sporturile în aer liber. Ne dorim, de asemenea, să reuşim să realizăm obiectivul cauzei sociale – modernizarea Centrului de transfuzii din Râmnicu Vâlcea şi conştientizarea necesităţii de a dona sânge pentru a salva vieţi”, a declarat Martin Zmelik, Country Manager al Grupului CEZ în România.

Maratonul Olteniei este un eveniment CEZ România, organizat cu sprijinul HyperSport şi Smart Atletic, susţinut de Federaţia Română de Ciclism şi de Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea.