Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Consiliul Județean Vâlcea a fost vizitat de o delegație din localitatea Mahala, Ucraina. 92% din locuitorii acesteia sunt români

Începutul de săptămână a fost marcat, la sediul Consiliului Judeţean Vâlcea, de vizita unei delegaţii conduse de doamna primar Elena Nandriş din localitatea Mahala din Ucraina, însoţită mai mulţi membri ai Consiliului Local al comunei şi un reprezentant din partea televiziunii naţionale Chişinău. Situată lângă Cernăuţi, localitatea Mahala numără 7200 de locuitori, 98% dintre aceştia fiind români.

„Am primit cu mare bucurie şi emoţie delegaţia din localitatea Mahala! Cred că noi cei care suntem aici, în România, trebuie să facem posibil ca, măcar o dată pe an, aceşti oameni să vină în ţară, unde să se simtă acasă alături de fraţii lor români. Doamna Elena Nandriş, primarul localităţii, are un suflet minunat şi m-a impresionat profund modul în care a vorbit despre ţară şi despre valorile naţionale. Cred că avem de învăţat de la aceşti oameni şi mi-am propus ca, împreună cu domnii primari din localităţile Pesceana şi Amărăşti, măcar o dată pe an, să invităm o delegaţie din Mahala, chiar de copii şi tineri, la noi la Vâlcea!”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.