Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Comercianţii din piețele și târgurile săptămânale agroalimentare luaţi, din nou, la „purecat”

Comisia de control, constituită prin Ordin de prefect, continuă seria controalelor începute în luna septembrie anul acesta la comercianții din piețele agroalimentare și târgurile săptămânale, de pe raza județului Vâlcea.

Echipa de control are ca tematică proveniența mărfurilor, valabilitatea atestatelor de producător și a carnetelor de comercializare, conformitatea calității mărfurilor, normele de igienă sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, respectarea legislației privind protecția consumatorului și a legislației împotriva unor activități comerciale ilicite.

Astfel, în data de 26.09.2016, au fost verificați 20 de comercianți care își desfășoară activitatea la Târgul Râureni din municipiul Râmnicu Vâlcea. În urma controlului efectuat, 3 comercianți au fost sancționați cu sancțiune contravențională sub formă de amendă în cuantum total de 4300 lei, iar 4 comercianți au fost sancționați cu sancțiune contravențională sub formă de avertisment.

Neregulile constatate de către membrii comisiei mixte vizează, în cea mai mare parte, neemiterea bonului fiscal pentru toate bunurile livrate sau serviciile prestate, emiterea de bonuri cu o valoare inferioară prețului de vânzare a bunului sau tarifului de prestare a serviciului, dar și omisiunea întocmirii și afișării, în unitate, la locurile de desfacere sau servire, de către operatorii economici a prețurilor și tarifelor, a categoriei de calitate a produselor sau serviciilor ori, acolo unde este cazul, a listei de prețuri și tarife.

Comisia constituită prin Ordin de Prefect este alcătuită din membrii ai Corpului de Control al Prefectului Județului Vâlcea, reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea- Serviciul de Investigare a Criminalității Economice (SICE), ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea, ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale- Compartimentul Județean de Inspecții, Verificare și Control Vâlcea și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor.

Acțiunile vor continua.