Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cimcomplex vrea să preia Oltchim în cadrul Companiei Române de Chimie

Veşti noi de la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea, după ce zilele trecute directorul general al companiei, Victor Avram, a mers la Chimcomplex Borzeşti, pentru a participa la inaugurarea celei mai eficiente instalaţii de cogenerare din Europa, o investiţie de peste 14,35 milioane de euro, care va permite combinatului să-şi reducă costurile energetice.

În acest context, directorul Oltchim a discutat termenii de integrare a combinatului din Râmnicu Vâlcea, alături de SC Chimcomplex Borzeşti, în cadrul Companiei Române de Chimie. Acest pas, spune directorul Avram, ar fi unul important în condiţiile în care cele două companii ar forma o structură puternică, care ar avea un cuvânt greu de spus pe piaţa din Europa.

„În România, industria ar trebui să îşi găsească făgaşul normal. În ultima vreme, am asistat numai la închideri de fabrici, opriri temporare sau totale. Ar fi nemaipomenit dacă am reuşi să facem o astfel de companie. (…) Ar fi un pas câştigat pentru ţară, nu neapărat pentru cele două companii. Cu siguranţă, această integrare, această dezvoltare dă alt potenţial şi ai alt cuvânt de spus pe piaţă în acel moment” – a spus directorul Oltchim, Victor Avram.

Noi promisiuni de salvare a Oltchim…

În completarea, directorul SC Chimcomplex SA, Dumitru Coman, a declarat că dacă cele două companii îşi unesc forţele şi Oltchim va fi integrat în Compania Română de Chimie, echipa de management poate găsi soluţii de salvare a combinatului din Râmnicu Vâlcea.

„Credem că platforma de la Oltchim are în continuare potenţial, este nevoie doar de acel catalizator care să integreze energiile celor două echipe. Noi credem că acest catalizator poate fi aşezat în interiorul echipei de la Oltchim împreună cu Chimcomplex. Sper ca statul român să ia în considerare pentru Oltchim soluţia integrării în Compania Română de Chimie, cu efecte atât în plan strategic, în plan social, dar mai ales cu efecte în ceea ce înseamnă dezvoltarea durabilă a acestei ţări” – a declarat Dumitru Coman, directorul SC Chimcomplex SA.