Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CIECH Soda România va începe producția de energie solară pe Platforma Chimică Râmnicu Vâlcea. Compania a investit 1,7 milioane de lei într-un parc voltaic

CIECH Soda România începe producția de energie solară, ca urmare a unei investiții de 1,7 milioane de lei într-un parc fotovoltaic, și marchează o nouă activitate în procesul de dezvoltare al companiei, care produce în prezent silicați lichizi, o materie primă importantă pentru industria anvelopelor, industria detergenților, industria hârtiei, în producția substanțelor chimice utilizate în construcții și pentru materialele utilizate în sudură.

Potrivit unui comunicat de presă, capacitatea parcului fotovoltaic este de 399,62 KWp. Proiectul acoperă o suprafață de aproximativ 4.000 de metri pătrați, iar panourile fotovoltaice au o suprafață totală de 1.944,4 metri pătrați.

Directorul general al CIECH Soda România, dna Maria-Irina Andronache, a declarat: „Ne-am asumat angajamentul de a ne continua activitatea într-un mod responsabil și durabil, de a menține relevanța companiei noastre, în pas cu tendințele economice. Acest proiect reprezintă un pas important în direcția îndeplinirii obiectivelor noastre și suntem mândri să contribuim la tranziția spre energie verde a României și să devenim în mod oficial prosumatori”.

“Proiectul va avea un impact pozitiv asupra mediului în cadrul Platformei Chimice, deoarece parcul fotovoltaic va avea capacitatea de a produce energie electrică și de a o introduce în rețea, creând o nouă sursă de venituri și reducând amprenta de carbon”, arată comunicatul.

“Totodată, lansarea proiectului de parc fotovoltaic al CIECH Soda România face parte din eforturile companiei de a își păstra statutul ca partener de afaceri de încredere. Proiectul evidențiază angajamentul companiei față de dezvoltarea durabilă și continuarea activității sale la Râmnicu Vâlcea într-un mod responsabil și durabil. Utilizarea de surse de energie regenerabile este și unul dintre obiectivele din strategia ESG a Grupului CIECH. Prin această strategie, CIECH s-a angajat să decupleze dezvoltarea de consumul de energie (www.esgciech.com). CIECH Soda România S.A., o societate deținută de Grupul CIECH, se află în stare de stand-by încă din anul 2019 din cauza denunțării contractului de aprovizionare cu abur (o materie primă necesară în procesele de producție) de către singurul său furnizor disponibil”, mai arată comunicatul.