Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: selectaccommodation.ro

BNR: Monedă dedicată împlinirii a 140 de ani de la punerea pietrei de temelie a Catedralei Sf. Iosif

Foto: selectaccommodation.roÎncepând de astăzi, Banca Națională a României (BNR) lansează în circuitul numismatic o monedă din aur dedicată împlinirii a 140 de ani de la punerea pietrei de temelie a Catedralei romano-catolice Sf. Iosif din București.

Potrivit informaţiilor transmise de BNR, moneda are o valoare nominală de 200 lei, este din aur cu titlul 999‰, forma rotundă, diametrul de 27 mm, greutatea de 15,551 g, calotate proof și cantul neted.

„Aversul monedei redă imaginea Catedralei Sf. Iosif din București, inscripția în arc de cerc «ROMANIA», valoarea nominală «200 Lei», stema României și anul de emisiune «2015».

Reversul monedei prezintă o imagine din interiorul Catedralei Sf. Iosif din București, inscripția în arc de cerc «CATEDRALA SF. IOSIF — BUCURESTI» și anul punerii pietrei de temelie «1875».

Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză.

Broşurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 150 monede. Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare, este de 3.400,00 lei/buc.

Monedele din aur dedicate împlinirii a 140 de ani de la punerea pietrei de temelie a Catedralei romano-catolice Sf. Iosif din București au putere circulatorie pe teritoriul României.

Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din aur se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României” se arată în comunicatul transmis de BNR.