Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FLAGRANT: Reținut pentru dare de mită! Avea permis de conducere fals

Un vâlcean a fost reținut joi, 25 august 2016 pentru dare de mită, urmând ca Decebal Neluțu Căldăraru să fie prezentat Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventivă. Acesta i-a prezentat unui polițist din Grădiștea, județul Vâlcea, un permis de conducere fals, care provenea din Bulgaria.

Polițistul din Vâlcea a făcut imediat denunț, iar ofițerii de la DGA au organizat un flagrant, prinzându-l pe Căldăraru chiar când îi dădea polițistului suma de 300 euro și 900 lei.

Iată comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, la data de 25.08.2016,  punerea în mişcare a acţiunii penale față de inculpatul CĂLDĂRARU DECEBAL NELUȚU  pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

În cursul zilei astăzi, inculpatul (aflat în stare de reţinere) urmează a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vâlcea.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut că, în ziua de 23 august 2016, după ce a fost depistat conducând un autoturism pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere și prezentând totodată un permis de conducere fals, a promis agentului de poliție constatator suma de 500 euro, pentru ca acesta  să nu întocmească dosar penal cu privire la faptele constatate și pentru a-i restitui permisul de conducere fals.

În urma denunțului formulat de agentul de poliție, în ziua de 24 august 2016 s-a procedat la constatarea în flagrant a faptei de dare de mită săvârșită de către inculpat, acesta fiind surprins în timp ce a remis lucrătorului de poliție suma de 300 euro și 900 lei.

Cercetările au fost efectuate în colaborare cu ofiţeri din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea, cu sprijinul tehnic şi informativ al lucrătorilor Direcției Operațiuni Speciale.

 Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare.