Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

A fost declarat război bucătăriei de la OK

GHINION. În numărul trecut al publicației VOCEA VÂLCII semnalam că 16 persoane care au petrecut cumpăna dintre ani la Restaurantul OK Events din municipiu au ajuns la secția de Boli Infecțioase a Spitalului de Urgență Vâlcea, cu toxiinfecții alimentare după ce, spun ei, au consumat mâncarea preparată de bucătari cu ocazia acestui eveniment. Clienții localului acuzau febră, vărsături, dureri abdominale și cefalee. De și Direcția de Sănătate Publică a fost anunțată, printr-un telefon anonim, chiar în prima zi a anului 2012 că OK servește mâncare de o calitate îndoielnică, conducerea instituției nu a făcut nicio verificare în acest sens, precizând că ” sesizarea nu a fost suficient de fermă” . Medicul Maria Murăruș, șieful DSP Vâlcea, ne-a declarat că în prezent se fac analize de laborator din probele de mâncare recoltate din restaurant, urmând ca în scurt timp, rezultatele să fie făcute publice.

La Revelionul organizat de OK Events au participat peste 300 de persoane, dintre care 16 au ajuns la spital după ce au consumat mâncarea preparată pentru petrecere. Cei care au consumat alimentele din meniul de Revelion susțin că aveau un gust ciudat, ușor rânced, semn că nu erau tocmai proaspete. Sesizând că există o problemă legată de hrana servită, unul dintre clienți a dat un telefon la DSP, sugerând că mâncarea din bucătăria restaurantului trebuie verificată. Numai că cei care conduc instituția mai sus amintită nu au luat prea în serios sesizarea, așa cum aflăm și dintr-o declarație a medicului Murărș, dată în cadrul unei emisiuni televizate, al cărei invitat a fost unul dintre redactorii publicației noastre. ” Este adevărat că am primit un telefon anonim din partea unei persoane care ne spunea că alimentele de la OK sunt stricate, însă cum solicitarea nu a fost suficient de fermă (?!!??) nu i-am dat curs. Apoi, a doua zi, după ce am discutat cu medicii care i-au consultat pe cei care au consumat mâncare la acest restaurant, am ajuns la concluzia că există o legătură între OK și pacienții de la Boli Infecțioase. Am recoltat probe de alimente, iar în următoarele zile vom da publicității rezultatele” , ne-a spus șieful DSP.

Suntem curio și dacă cei care se află la cârma acestei instituții se vor ține de cuvânt cu privire la promisiunea făcută de a informa presa vizavi de concluziile desprinse în urma testelor făcute, însă, ne temem că lucrurile nu vor sta deloc așa, existând, deja, voci care susțin că se încearcă mușamalizarea totală a cazului.

Din surse demne de încredere am aflat că însu și patronul lanțului de restaurante OK ar fi spus că nu a existat nicio problemă legată de mâncarea servită în seara de Revelion și că, de fapt, toate informațiile apărute în media sunt simple născociri ale jurnaliștilor, care și-au propus deformarea imaginii sale.

Clienții sunt indignați

Până în momentul în care vom avea rezultatele concrete ale testelor de laborator efectuate alimentelor servite la OK, nu șitim exact cum înclină balanța adevărului, însă cele semnalate de noi nu pot fi simple invenții. Spunem acest lucru deoarece de pagina de internet a ziarului nostru www.voceavalcii.ro am primit o lungă serie de mesaje primite din partea cititorilor noștri, care susțin, în mare parte, exact ceea ce am scris și noi. În rândurile de mai jos, redăm câteva dintre postări, pentru a da greutate informației prezentate.  De la „Hitler”: ” Restaurantele OK sunt mizerabile de foarte mult timp. Așa-zisa pizza este absolut ridicolă. O caricatură. Dar, în continuare, este considerat un restaurant high-class el de fapt fiind o speluncă în care miroase a vechi și a mucegai” . De la Liviu: ” Am fost aproape 300 de persoane în acest restaurant, nu 60, din care cel puțin 40 de persoane au ajuns la urgențe” . De la Iuli: ” Și eu m-am simțit foarte rău în prima zi a anului, deoarece mi-am petrecut trecerea dintre ani la OK EVENTS Nord. Prima dată m-am gândit că nu mi-a picat mie bine mâncarea și am stat acasă, nu m-am dus la spital. Spre seară mi-a fost și mai rău, dar am adormit. A doua zi m-a sunat o persoană de la masa mea întrebându-mă dacă mă simt rău că aproape toată lumea care a fost cu noi la masă se simte îngrozitor. Din 15 persoane de la masa noastră, 3 nu au avut nimic restulla pat” . De la Nelu: ” La OK în Ostroveni, vizavi de Hermes, miroase îngrozitor la subsol, a mucegai, totul este slinos este exclus să poți mânca ceva acolo” . De la Dudu: ” Sunteți dezinformați. La revelion au fost peste 200 persoane, iar bolnave sunt mai mult de jumătate. Mulți s-au tratat acasă ” . De la Victor: ” Nu mai calc în veci la OK” .

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU