Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Liderii din administraţie îi cer ajutorul lui LIVIU DRAGNEA

Administraţia centrală, dar mai ales cea locală, a intrat într-un blocaj general, de când a fost declanşată această cruciadă a controalelor şi a supra-controalelor. Nimeni nu mai mişcă un act, iar investiţiile sunt cu mult întârziate. Aceste probleme au fost ridicate vicepremierului Liviu DRagnea de către președintele CJ Bistriţa-Năsăud, sătul de ceea ce se întâmplă acum în România.

„I-aș ruga pe toți cei care veghează, și este corect să vegheze la respectarea legii și la buna drămuire și cheltuire a banului public, să se gândescă că tot o lege reglementează ca noi, cei care lucrăm în administrație, să cheltuim banii într-un an bugetar.

Noi, dacă primim banii la sfârșitul lui aprilie, terminăm achizițiile în septembrie și o să asfaltăm când ninge, de Crăciun. Nu am nicio problemă ca lucrurile să fie controlate, dar să se gândească că trebuie să mai facem și ceva între timp. Este și un număr mare de primari aici și am fost foarte bucuroși când, în bugetul adoptat în septembrie s-au alocat sume importante pentru dezvoltarea comunităților însă nu suntem la fel de bucuroși că suntem la finalul lui aprilie și încă nu am reușit să primim banii și cineva nu dă Ok.

Poate ați putea propune la nivelul guvernului să repartizați pe cineva de la Curtea de Conturi, pe cineva de la Parchet, la Consiliul Județean, eu pun un birou la dispoziție, să ne dea un aviz și să putem merge mai departe pentru că este foarte greu să faci performanță sau să accesezi fonduri europene” – a cerut președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, ministrului Liviu Dragnea