Primarul Râmnicului Mircia Gutău se află în vizită oficială în Japonia, alături de alți edili din România, membri ai Asociației Municipiilor din România. Delegația AMR a vizitat și orașul satelit al Metropolei Tokyo, Musashino, oraș înfrățit cu municipiul Brașov. Organizatorii niponi le-au prezentat primarilor din România mai multe obiective importante din acest oraș.
Misiunea oficiala a delegatiei Asociatiei Municipiilor din Romania in Japonia a continuat cu o serie de intalniri si vizite in Musashino. Oras satelit al Metropolei Tokyo, situat la 120 de kilometri de capitala nipona, Musashino este infratit, de 25 de ani, cu Municipiul Brasov, iar la Jocurile Olimpice din 2020, va fi gazda delegatiei olimpice a Romaniei.
Prima oprire a delegatiei romane, intampinata de oficialii orasului, a fost la Festivalul Sakura (Festivalul Infloririi Ciresilor) unde a fost vizitat standul Romaniei, dedicat prieteniei dintre Musashino si Brasov. Au urmat vizite la complexul sportiv al orasului, format din stadion, piscina si sala polivalenta, dar si la incineratorul ecologic, de deseuri urbane, ultraperformant, inaugurat recent.
In cadrul intrevederii cu primarul localitatii Musashino, domnul Morimasa Murakami si alti oficiali din cadrul institutiei, edilul nipon a făcut o analiza a importantei legaturii dintre Musashino si Romania. Domnia sa a subliniat faptul ca isi doreste consolidarea si largirea legaturilor cu tara noastra, inclusiv prin stabilirea de contacte si cu alte municipii din Romania.
La randul sau, Presedintele AMR, domnul Robert Negoita, a insistat pe dorinta partii romane de a-si insusi cat mai multe exemple de bune practici, desprinse din experienta si realizarile poporului japonez, in special in ceea ce tine de administratie publica locala, si nu a omis sa exprime aprecierea fata de dotarile si facilitatile pe care le ofera orasul Musashino, atat locuitorilor sai, cat si turistilor. Totodata, Presedintele AMR a lansat invitatia domnului primar Morimasa Murakami de a vizita, cat mai curand, Romania.
Oficialii romani au fost invitati si la un tur la Centrul de gestionare a situatiilor de criza. Aici, personalul specializat monitorizeaza, cu ajutorul tehnicii de ultima generatie, zonele nodale ale orasului, astfel incat, in situatii de crize sau dezastre naturale, sa se poata interveni prompt.
Lasă un comentariu