Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Tocăniţă rapidă de cârnaţi

Ce vă trebuie? 12 cârnaţi proaspeţi de casă, 1 lingură ulei de măsline, 1 ceapă tăiată felii, 410g de năut din conservă clătit şi scurs de apă, 350g de pulpă de roşii, 150ml supă de pui gata făcută, 1 căţel de usturoi tocat mărunt, coaja rasă de la 1 portocală mică, 2 linguri de pătrunjel tocat, pâine cu coajă crocantă pentru servit.

Cum se prepară? Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se prăjesc cârnaţii 4-5 minute până când devin rumen-aurii. Se scot din tigaie şi se lasă deoparte.

Se prăjeşte ceapa în cratiţa în care s-au făcut cârnaţii 5-6 minute până când se înmoaie, adăugând puţină apă dacă începe să se prindă. Se adaugă în cratiţă năutul, pulpa de roşii şi supa de pui şi se lasă să fiarbă. Se adaugă şi cârnaţii, se dă focul mai mic şi se lasă să fiarbă constant 5-6 minute până când se fac cârnaţii bine. Se presară usturoiul, coaja de portocală şi pătrunjelul peste tocană şi se serveşte în boluri, alături de pâine cu coajă crocantă.

Poftă bună!