Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Tort răcoros cu cireşe

Ce vă trebuie? Pentru blat: 8 ouă, 8 linguri de zahăr, 8 linguri făină, un praf de sare. Pentru cremă: 300 g. smântână grasă, 100 g. zahăr pudră, 1 esenţă lămâie sau orice altă aromă, 300 g. cireşe. Pentru sirop: 250 ml apă, 200 g. zahăr, 1 esenţă lămâie. Pentru decor: 300 g. frişcă, 300 g. cireşe, 100 g. alune nesărate, 1 plic gelatină roşie.

Cum se prepară? Se freacă gălbenuşurile cu zahărul. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare şi se adaugă în prima compoziţie. Se încorporează făina cu grijă, mestecând de jos în sus. Se toarnă aluatul într-o formă de tort unsă şi tapetată. Se introduce la cuptor pentru 30 minute, după care se lasă la răcit.

Se bate smântâna cu zahărul pudră şi cu esenţa de lămâie. Se spală cireşele, li se scot sâmburii şi se lasă la scurs.

Se taie blatul în două, se însiropează cu siropul făcut din apă, zahăr şi esenţă. Se toarnă crema de smântână, se pun cireşele fără sâmburi. Se adaugă a doua parte de blat însiropată. Se îmbracă tortul în frişcă, marginile se tapetează cu alune pisate şi deasupra se fac cu poşul floricele din frişcă. Se pun 300 g. cireşe curăţate de sâmburi şi peste ele se adaugă gelatina roşie preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Poftă bună!