Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Plăcinte cu cartofi şi mujdei de usturoi (de post)

Ce vă trebuie? Pentru aluat: 500 g făină, 300 ml apă caldă (dar nu fierbinte), 25 g drojdie uscată, 1 linguriţă sare, 1 linguriţă zahăr. Pentru umplutură: 1 kg cartofi, 7-8 linguri ulei de floarea-soarelui, sare, piper. Pentru mujdeiul de usturoi: 5 căţei de usturoi, 3 linguri de ulei, sare, piper.

Cum se prepară? Prepară maiaua, amestecând drojdia cu apă călduţă şi zahărul. Adaug-o peste făina amestecată cu puţină sare şi frământă până când obţii un aluat elastic. Lăsa-l la crescut 45 de minute.

Între timp, prepară umplutura. Fierbe cartofii cubuleţe şi pasează-i ca la piure, apoi încorporează treptat uleiul în ei. Condimentează cu sare şi piper. Împarte aluatul crescut în 8 biluţe. Întinde-le în foi subţiri şi aşează pe fiecare câte 2 linguri din umplutura de cartofi. Împătureşte bine umplutura în aluat şi închide-o pe margini, apăsând cu degetul.

Prăjeşte plăcintele în baie de ulei încins, până când se rumenesc, apoi pregăteşte mujdeiul. Pisează usturoiul şi freacă-l cu sare, apoi adaugă uleiul treptat până când formezi o maioneză. Asezonează-l cu puţin piper şi toarnă-l peste plăcinte.

Poftă bună!