Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Friptură asortată

De ce aveţi nevoie? un pui decupat în bucăţi, 3 pulpe de iepure tăiate în două fiecare, o ceapă mare, un morcov mic , o roşie , o mână de verdeaţă, 200 ml de vin, 50 ml de ulei de măsline, sare, piper, 2 căţei de usturoi, o mână de măsline verzi fără sâmbure.

Cum se prepară? Spălăm şi ştergem bine bucăţile de carne, le condimentăm cu sare şi piper. Cu robotul mărunţim împreună toate legumele şi verdeaţa până obţinem o pastă de legume. Într-un vas mai mare amestecăm pasta de legume cu vinul şi o turnăm peste bucăţile de carne, amestecăm să se omogenizeze bine şi uităm de ele câteva ore la frigider. După aceea le aşezăm în vas, turnăm deasupra uleiul şi acoperit cu capac, dăm vasul la cuptor pe temperatura maximă timp de 30 de minute.

Vasul nu se aşează niciodată în cuptorul preîncălzit, îl aşezam atunci când pornim şi focul. După 30 de minute scoatem capacul şi îl mai lăsăm 20-25 minute pe temperatura de 220 grade să se rumenească uşor.

Poftă bună!