Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Chec cu ciocolată

Ce vă trebuie? Pentru a pregăti un chec cu ciocolată vă trebuie 200 g făină, 200 g zahăr, 125 g unt sau margarină, 125 ml lapte (1/2 cană), 100 g ciocolată amăruie, 3 gălbenuşuri, 2 plicuri zahăr vanilat şi 1 vârf de cuţit sare.

Cum se prepară? În primul rând, ciocolata se bagă la frigider timp de 10 minute, apoi se sfărâma cu sucitorul. Se toarnă zahărul peste jumătate de pachet de unt şi se freacă spumă, cu mixerul. Mai apoi, se adăugă pe rând: gălbenuşurile, laptele, faină, zahărul vanilat şi un vârf de cuţit sare fină. Se unge tava de chec cu unt sau se tapetează cu hârtie de copt şi se toarnă jumătate din compoziţia de chec, iar mai apoi se presară ciocolată. Se toarnă şi restul de compoziţie şi se baga tava în cuptorul încălzit. Se lasă la foc potrivit (200 grade C ) până când se coace deasupra. Se încearcă înfigând o scobitoare – checul e făcut dacă scobitoarea iese uscată. Poftă bună!