Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Preşedintele Tribunalului Vâlcea se află pe locul trei în topul salariilor încasate de judecătorii români

JENANT. Ironia sorţii este că magistratul vâlcean Petre Dinescu s-a arătat nemulţumit de veniturile pe care le încasează, nu mai departe de acum câteva luni el dând în judecată statul pentru că a „îndrăznit” să-i diminueze salariul.

Într-o perioadă în care pensionarii şi majoritatea bugetarilor se plâng de veniturile mici ce le intră lună de lună în buzunar, sunt unele categorii sociale ce au salarii extrem de mari. Culmea este că şi această categorie socială face parte tot din ramura bugetarilor, numai că este o clasă mai mult decât privilegiată. Este vorba de magistraţi, care au salarii colosale în comparaţie cu amărâţii care lucrează la o primărie sau la Consiliul Judeţean. Într-un top la nivel naţional întocmit de site-ul „www.econtext.ro”, privind veniturile lunare încasare de judecătorii români, pe locul trei se regăseşte magistratul vâlcean Petre Dinescu, cel ce ocupă şi funcţia de preşedinte al Tribunalului Vâlcea. Aşadar, acesta are un salariu lunar de nu mai puţin de 13.125 lei (peste 130 de milioane lei vechi).

În acest context, nu putem să nu aducem în atenţia cititorilor noştri că nu mai departe de acum câteva luni, mai exact în luna martie a anului 2011, judecătorul Petre Dinescu – preşedinte al Tribunalului Vâlcea, s-a aflat printre cei 35 de magistraţi vâlceni care au dat statul în judecată pentru că le-a fost diminuat salariul cu 25%. Bugetarii care au un salariu de doar 5 milioane de lei vechi pe lună nu au acest drept, ei doar stau şi suferă, în timp ce unii magistraţi încasează sume de ordinul sutelor de milioane şi tot sunt nemulţumiţi.

Revenind însă, pentru a nu exista discuţii sau acuzaţii că judecătorii se judecă între ei,  magistraţii au introdus acţiunea la Curtea de Apel Piteşti, dar Ministerul Justiţiei a hotărât ca procesul să se judece la Tribunalul Vâlcea. Judecătorul care a soluţionat dosarul, Mariana Vârgă, nu s-a aflat pe lista reclamanţilor în dosarul de la Tribunalul Vâlcea. “Eu am introdus acţiune separată la Curtea de Apel Piteşti unde am avut câştig de cauză. Ştiam că vor exista discuţii şi am căutat să le evit” – susţinea atunci magistrata Mariana Vârgă.