Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cinci turişti rătăciţi la Obârşia Lotrului! Intervenţie a salvamontiştilor din Gorj

Azi noapte, cinci turişti s-au rătăcit în Munţii Parâng şi disperaţi au sunat la 112, solictând ajutor şi spunând că nu reuşesc să se întoarcă la cabană, fiindu-le teamă de lupi. Patru bărbaţi şi o femeie coborau de pe vârful Parângul Mare şi nu au mai găsit drumul înapoi către cabana din Obârşia Lotrului, unde intenţionau să înnopteze. Cei cinci se află la graniţa dintre judeţele Gorj şi Vâlcea. 

În scurt timp, au intervenint salvamontiştii din Gorj, care i-au găsit pe turiştii rătăciţi pe una din culmile ce coboară din vârf către Sud , la o altitudine de circa 2000 de metri. Aceştia erau panicaţi, însă fără probleme de sănătate.

“Turiştii au fost găsiţi de salvamontişti pe una din culmile ce coboară din vârf către Sud , la o altitudine de circa 2000 de metri , fără probleme de sănătate , doar într-o stare de panică datorată nopţii şi animalelor sălbatice pe care au încercat să le ţină la distanţă făcând un foc cu hainele de schimb. Cei cinci au fost coborâţi cu ambulanţa Serviciului public judeţean Salvamont Gorj până în zona văii Sunătoarea , unde îşi aveau maşinile , după o acţiune care a durat circ 4 ore, încheindu-se luni dimineaţa în jurul orei 3.30″, a spus Sabin Cornoiu, şeful salvamontiştilor din Gorj.